Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2011 περιορίζει στο μισό τις δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων, νέες προσλήψεις δεν θα πραγματοποιηθούν, οι μισθοί μειώνονται περισσότερο και τα ασφαλή προγράμματα εφημεριών καταστρατηγούνται απο την καθηλωμένη πίστωση. Ταυτόχρονα έρχονται συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, μεθοδευμένη συγχώνευση τμημάτων με τις «εφημερίες τομέα», εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, περικοπή επιδομάτων, υπερωριών του υπόλοιπου προσωπικού. Ο νόμος 3868/10 τίναξε στον αέρα τα προγράμματα εφημεριών, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του κάθε νοσοκομείου. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, σε ένα Ε.Σ.Υ. που καταρρέει καλούνται να πληρώνουν την δημόσια παροχή υγείας με την την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου και την μετατροπή της δημόσιας υγείας σε κερδοφόρο εμπόρευμα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Κατάργηση του ν. 3868/10, καθώς και της τροπολογίας Λοβέρδου που περικόπτουν τις εφημερίες των γιατρών και επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις αποφάσεις των κλινικών, των τμημάτων και των επιστημονικών συμβουλίων των γιατρών. Δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, και συνταξιούχους.

2. Όχι στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων, νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Δημόσια, δωρεάν, ισότιμη και υψηλής ποιότητας υγεία και περίθαλψη για όλους. Ανάπτυξη δημόσιου και δωρεάν συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

3.Τον άμεσο χαρακτηρισμό και ένταξη βάσει των νόμων του κράτους, του νοσοκομείου μας, στην Γ΄ζώνη ώστε να αντικατασταθεί το σύνολο του «πακέτου εφημεριών» από αξιόπιστο και ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, για την ακριτική περιοχή μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια: