Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Προμήθειες ΕΣΥ: Ανοικτή η συμμετοχή ιδιωτών!!!!!!

Ανοικτό παραμένει το θέμα συμμετοχής ιδιωτικής εταιρείας στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τρίτη στους προμηθευτές πως αν το 2011 εξοικονομηθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από την περιστολή δαπανών και την έγκαιρη εξόφληση των προμηθευτών, δεν θα ανατεθούν οι προμήθειες σε ιδιώτες.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται φυσιολογική, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις που αντιμετώπισε εσωκομματικά η πρόταση Λοβέρδου για προμήθειες μέσω ιδιωτικής εταιρείας.
Κατά τα λοιπά, η συνάντηση του υπουργού με τους προμηθευτές κατέληξε σε 'ναυάγιο', καθώς ο υπουργός επέμεινε στη θέση του για υποχρεωτική έκπτωση 10% έως 20%, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να τους δοθούν άλλα χρήματα.
Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην έκπτωση, για να εισπράξουν την απάντηση του κ. Λοβέρδου ότι 'σε αυτή την περίπτωση η λύση θα δοθεί από τα δικαστήρια'.
Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε στους προμηθευτές ότι – έως τα μέσα Ιανουαρίου – θα εισπράξουν το 1,15 δισεκατομμύριο ευρώ που τους οφείλεται για το πρώτο εννεάμηνο του 2010.
Τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια, είναι η έκπτωση που υπολογίζει το υπουργείο Υγείας, χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεση των προμηθευτών.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαβεβαίωσε ότι από το 2011 η εξόφληση των προμηθειών θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, επικαλούμενη τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: