Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΥ&ΚΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
‘’ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ (Γ’) ΖΩΝΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ‘ΕΜΠΩΝΑΣ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡ ΚΑΣΟΥ, ΧΑΛΚΗΣ, ΤΗΛΟΥ, ΣΥΜΗΣ, ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ’’
Προς Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου διαμαρτύρεται για το μεγάλο λάθος που πραγματοποιεί το Υπουργείο σας και σεις προσωπικά όσον αφορά την νομοθετική θεσμοθέτηση που κατατάσσει στην Β’ ζώνη όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής ευθύνης του ΙΣΡ που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους νησιώτες και ακρίτες της περιοχής μας κάτω από δύσκολες συνθήκες που δυστυχώς μόνο εμείς καταλαβαίνουμε και όχι εσείς που ζείτε στην ασφάλεια του κέντρου, των πολλών Νοσοκομείων με τη δυνατότητα της οδικής και όχι αεροπορικής ή ναυτικής πρόσβασης σας (καιρού επιτρέποντος) για περίθαλψη στις μονάδες αυτές.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε από το Υπουργείο σας και που καταργείται ο νόμος του 2003 με τον οποίον τα προαναφερόμενα ιατρεία είχαν καταταχθεί στην Γ’ Ζώνη και τώρα εντάσσονται στην Β’ ζώνη του Νοσοκομείου ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ όπου ανήκουν, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην υγεία των πολιτών αφού ότι επιτεύχθηκε με αγώνες και θυσίες τόσα χρόνια ( στελέχωση με ειδικευμένους ιατρούς) θα χαθεί.
Η απώλεια των λιγοστών κινήτρων που οδήγησαν αρκετούς ιατρούς να στελεχώσουν τα ιατρεία αυτά θα εξανεμιστεί και θα οδηγήσει ξανά στις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών χωρίς ειδικότητα ή φαντάρων ιατρών να καλύπτουν μόνοι τους τις θέσεις αυτές όπως την δεκαετία του 60-70-80.
Η σωστή λύση είναι να ενταχθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μαζί με τα Κέντρα Υγείας Καρπάθου, Έμπωνας, Αρχαγγέλου και των Πολυδυνάμων ιατρείων Σύμης, Τήλου, Χάλκης, Κάσου και Καστελόριζου στη τρίτη ζώνη (Γ’) των παραμεθορίων απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών όπως πράγματι είναι.
Η αντιμετώπιση με θεσμικά πλαίσια εφημέρευσης με την πολιτική επιδομάτων για την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών είναι άνιση μεταξύ των κεντρικών νοσοκομείων και των Νοσοκομείων της Περιφερείας. Οι συνθήκες εφημέρευσης αλλά και η παροχή ιατρικής περίθαλψης στα περιφερειακά υποστελεχωμένα νοσοκομεία έναντι των υπερφορτωμένων με εξειδικευμένους ιατρούς νοσοκομείων του κέντρου είναι δυο διαφορετικά πράγματα και αυτοί που μετακινούνται συνεχώς είναι οι κάτοικοι των νησιών μας προς τα Νοσοκομεία του κέντρου και όχι το αντίθετο . Και αυτό πρέπει να σταματήσει και όχι να αυξηθεί.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Απ. Μαντάς

Η Γ. Γραμματέας
Χρυσή Δ. Σπάρταλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: