Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΦΣ: Ευνοούνται οι βιομηχανίες από το ′rebate′

Ευνοϊκές προς τη φαρμακοβιομηχανία, θεωρούν οι φαρμακοποιοί ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο - 'σκούπα' του υπουργείου Υγείας.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) επισημαίνει ότι ο ΠΦΣ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους εξής λόγους:
Καθιερώνεται πολύ υψηλό rebate για τα φαρμακεία, αναλογικά πολύ υψηλότερο από αυτό που ορίζεται για τη Φαρμακοβιομηχανία και το οποίο προστίθεται στα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε μείωση των ακαθαρίστων εσόδων των φαρμακείων κατά 35% - 40%.
Επιβάλλεται υποχρεωτική λειτουργία του 40% - 100% των φαρμακείων το Σάββατο χωρίς καμία λογική εξυπηρέτησης υγειονομικών αναγκών της χώρας , προς όφελος οικονομικών συμφερόντων που μεθοδεύουν την άλωση του χώρου της Υγείας.
Επιβάλλεται μείωση του μεικτού κέρδους, των φαρμακαποθηκών συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών κατά 32,5% (από 8%σε 5,4%) προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων, οι οποίοι κατ’αυτόν τον τρόπο συμψηφίζουν και με τον Νόμο από την πίσω πόρτα το rebate που δήθεν θα καταβάλλουν και μέχρι τώρα με διάφορα τεχνάσματα απέφυγαν'.
Ο Π.Φ.Σ θα επιδιώξει άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση για να αποτρέψει τη λογική των πολλαπλών κτυπημάτων κατά του φαρμακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: