Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργούν στις 15 Δεκεμβρίου γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και φαρμακοποιοί


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αύριο 15 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, απαιτώντας «τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής».
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην «ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ».
Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.
Aυριο απεργούν και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία. Το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε συμμετοχή, εκφράζοντας, την αγανάκτησή του για την «παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους» και τα νέα φορολογικά μέτρα.
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: