Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να αλλάξει πρόσφατη τροπολογία του και να εντάξει ξανά το Νοσοκομείο Ρόδου, και τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής ευθύνης του, στη Γ΄ Ζώνη, που αφορά τις παραμεθόριες περιοχές, αντί της Β΄ Ζώνης που προβλέπει η τροπολογία, όπως ζητούν ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου και ο Σύλλογος Ιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Ανεξήγητες πλέον οι καταστροφικές επιλογές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Υγεία στα Δωδεκάνησα».
Ανεξήγητες είναι πλέον οι επιλογές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Υγεία στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, η πρόσφατη τροπολογία του αρμόδιου Υπουργού, σε νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου, να εντάξει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής ευθύνης του στη Β΄ Ζώνη αντί της Γ΄ Ζώνης αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία των πολιτών, θα περιορίσει τα όποια κίνητρα που παρέχονταν στους γιατρούς για να υπηρετήσουν στα ακριτικά ιατρεία και θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου και ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης.
Η επιλογή αυτή γίνεται κατανοητή μόνο υπό το πρίσμα της ελλιπούς πληροφόρησης του αρμόδιου Υπουργού σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες νησιώτες, οι οποίοι, προφανώς, δεν ζουν στην ασφάλεια του κέντρου με τα πολλά νοσοκομεία, αλλά είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς προκειμένου να βρουν αποτελεσματική περίθαλψη.
Επειδή, τίποτα στα νησιά δεν είναι το ίδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα. Επειδή προτείνεται συγκεκριμένα ως σωστή λύση να ενταχθεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μαζί με τα Κέντρα Υγείας Καρπάθου, Έμπωνας, Αρχαγγέλου και των Πολυδυνάμων ιατρείων Σύμης, Τήλου, Χάλκης, Κάσου και Καστελόριζου στη Γ΄ ζώνη των παραμεθορίων απομακρυσμένων από το κέντρο περιοχών όπως πράγματι είναι.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σκοπεύει να ακούσει τους ακρίτες νησιώτες, να αντιληφθεί τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζουν και να εντάξει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μαζί με τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας στην Γ΄ ζώνη, με νέα τροπολογία σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: