Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ

ΑΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης  σε ιατρικό προσωπικό  των τμημάτων και των κλινικών του νοσοκομείου μας επιτάσσεται σωστή προσέγγιση του προβλήματος από τα νοσοκομειακά συλλογικά ιατρικά όργανα ώστε με ουσιαστικά επιχειρήματα να καταλάβουν επιτέλους οι τοπικοί θεσμικοί άρχοντες της για την αναγκαιότητα των λύσεων που το κεντρικό κράτος επιβάλλεται να δώσει ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στην παραμεθόριο τουριστική και απομακρυσμένη  περιοχή μας. Στην διαδικασία αυτή δεν έχουν θέση γνώμες  κομματικών «εμπειροτεχνικών» εγκάθετων της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας που αγνοούν τους όρους λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στα  νησιά μας. Το δε επιχείρημα του μεγάλου κόστους λειτουργίας του νοσοκομείου μας μόνο ως αθεμελίωτη κινδυνολογία   μπορεί να εκληφθεί από εμάς καθώς η κακή, λόγω έλλειψης πόρων, λειτουργία του είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη. ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ επιτέλους οι εκπρόσωποι μας και ας λειτουργήσουν εκτός του κομματικού κράτους το πόσο αναγκαίος είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής μας σε Γ΄ ζώνη μετά δε την επιδείνωση  του τρόπου εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας και των μικρών νησιών μας  από την πρόσφατα ψηφισθείσα σχετική τροπολογία. Η τελευταία αποτελεί κραυγαλέο δείγμα εμμονής στην πολιτική της άκριτης συμπίεσης των εφημεριών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας ώστε  να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια οι επείγουσες ανάγκες υγείας των συμπολιτών μας.  Άλλωστε αυτή δεν ζουν στην ακριτική Ελλάδα.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας
τον  άμεσο χαρακτηρισμό και ένταξη  βάσει των νόμων του κράτους,  του νοσοκομείου μας, στην Γ΄ζώνη ώστε να αντικατασταθεί το σύνολο του «πακέτου εφημεριών» από αξιόπιστο και ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, για την ακριτική περιοχή μας.  Η εφημεριακή λειτουργία αποτελεί το σκληρό πυρήνα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τα νοσοκομεία εφημερεύουν με μοναδικό σκοπό να καλύπτουν τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών.  Συνεπώς είναι εγκληματικό να συναρτάται η αντιμετώπιση του επείγοντος κινδύνου της ζωής των συνανθρώπων με επιδοματικές λογικές και έσοδα από τα απογευματινά ιατρεία που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο νοσοκομείο μας λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ 2ης Υ.ΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΣΟ  ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ. ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 48.000 ευρώ ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ 33.000 ευρώ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ Κ.Υ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ Η ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ  ΣΤΗΝ Β΄ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
Επειδή επαίτες δεν θα γίνουμε της μίζερης συνολικά πολιτικής εξουσίας και ειδικότερα της πολιτικά επικεφαλής της 2ης Υ.ΠΕ αποφασίσαμε να καταθέσουμε προγράμματα εφημέρευσης για τον μήνα Δεκέμβρη που να καλύπτουν τις ανάγκες όλου του μήνα, σαν τελευταία ένδειξη καλής θέλησης από το ιατρικό σώμα, εν αναμονή της πληρωμής των επιπλέον του νόμου εφημεριών, από τον Σεπτέμβρη στο ακέραιο.  Δηλώνουμε ότι εάν οι δεδουλευμένες  εφημερίες δεν πληρωθούν μέχρι τις 26/12, θα καταθέσουμε   προγράμματα εφημέρευσης για τον μήνα Ιανουάριο με βάση τον ισχύοντα νόμο δεδομένο που σημαίνει ότι  το Νοσοκομείο  ΔΕΝ θα εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα.
Δηλώνουμε για πολλοστή φορά την αντίθεση μας στην άνιση αντιμετώπιση μεταξύ κεντρικών και περιφερειακών νοσοκομείων που λειτουργούν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες εφημέρευσης και εκφράζουμε την αγανάκτηση απέναντι στην άρνηση από πλευράς Υπουργείου και 2ης Υ.ΠΕ της  εφαρμογής των νόμων του κράτους στην περιοχή μας. Επίσης τους καλούμε να απολογηθούν τόσο αυτούς όσο και τους τοπικούς πολιτειακούς άρχοντες στην κοινωνία στο πρώτο αναπόφευκτα δυσάρεστο γεγονός βλάβης της υγείας συνανθρώπου μας.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: