Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από 1ης Σεπτεμβρίου


Τοις μετρητοίς θα αγοράζουν από το Σεπτέμβριο τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών στις 25 Αυγούστου, το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα εισηγηθεί άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Σεπτεμβρίου.
Η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να συγκαλέσει γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, με κεντρικό θέμα την έναρξη κινητοποιήσεων για την πληρωμή των οφειλομένων από τον Οργανισμό.
Σήμερα αποφάσισαν άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τις 16 Αυγούστου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας με απόφαση του συλλόγου τους, με αποτέλεσμα από την ημερομηνία αυτή να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, οι ασθενείς στην Κρήτη, την Εύβοια και τη Μαγνησία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να άρει την πίστωση στον Οργανισμό από 1ης Σεπτεμβρίου.
Για όλους τους τοπικούς συλλόγους που αποφασίζουν κινητοποιήσεις νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, ο ΠΦΣ αποφάσισε σήμερα την κάλυψη όλων των συλλόγων.
Σύμφωνα με στοιχεία των φαρμακοποιών, το χρέος του ΕΟΠΥΥ στη φαρμακευτική αγορά συνολικά, υπολογίζεται περίπου στο 1 δις. ευρώ και μόνο στα φαρμακεία,οφείλονται περίπου τα μισά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: