Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ προέδρου ΟΕΝΓΕ για την περικοπή στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο(ΟΕΝΓΕ)Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποτελούν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο. Είναι όλοι μάχιμοι και εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες ώστε να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που εγγίζουν το 40%. Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.
Η απόφαση της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 8% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο αποδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο το κατάντημα των υποτελών της τρόικας που δήλωναν προεκλογικά ότι δεν θα θίξουν τα ειδικά μισθολόγια και τώρα τα κατακρεουργούν ανερυθρίαστα.
Αυτοί που πριν λίγες μέρες χάρισαν 2 δις ευρώ στη Siemens δε νομιμοποιούνται σήμερα να σφαγιάζουν τους μισθούς των γιατρών και ταυτόχρονα να δηλώνουν ότι το κάνουν με ..πόνο ψυχής.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας και δεν χρωστάμε χάρη στο τρικομματικό μόρφωμα επειδή δηλώνει υποκριτικά πως δε θα περικόψει το μισθό μας στο ίδιο ποσοστό με άλλους κλάδους.
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει στις 5 Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή εκπροσώπων γιατρών απ΄ όλη τη χώραθα ληφθούν αποφάσεις για σκληρές κινητοποιήσεις από κοινού με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και κυρίως σε συμπόρευση με την ελληνική κοινωνία που αυτό το φθινόπωρο δοκιμάζεται άγρια και θα βιώσει έναν χειμώνα αντίστοιχο εκείνου της Γερμανικής κατοχής του 1941.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: