Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Καταργούνται 771 οργανικές θέσεις εργασίας στον "Ευαγγελισμό"!


Εκατοντάδες οργανικές θέσεις εργασίας ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καταργεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου της Αθήνας "Ευαγγελισμός", τον οποίο έχουν υπογράψει οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Ρέππας, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου! Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το έγκλημα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο νέος οργανισμός του "Ευαγγελισμού" καταργεί 771 οργανικές θέσεις εργασίας του ιδρύματος, μειώνει σε 37 από 64 τα ιατρικά τμήματα και τις μονάδες, ενώ τα νοσηλευτικά τμήματα μειώνονται σε 35 από 53! Επίσης, καταργούνται 42 οργανικές μονάδες και οι θέσεις εργασίας μειώνονται σε 2.599 από 3.370, ενώ αυτοδίκαια καταργούνται 44!
Έτσι, οι προτεινόμενες από τον νέο οργανισμό οργανικές θέσεις εργασίας διαμορφώνονται ως εξής: 425 θέσεις γιατρών, 1.282 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 723 θέσεις διοικητικού προσωπικού και λοιπής ιατρικής υπηρεσίας (εργαστήρια, χημικοί, τεχνολόγοι κ.λπ.).
Ακόμη, δημιουργείται αυτοτελές τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η δύναμη κάθε τμήματος καθορίζεται από τον... εκάστοτε διοικητή των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων!
Σύμφωνα πάντα με τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου, οι πανεπιστημιακές κλινικές και τμήματα υπάγονται στον "Ευαγγελισμό" και στην ιατρική του υπηρεσία, δημιουργείται νοσηλευτική επιτροπή, δεν προβλέπεται γυναικολογική κλινική, μειώνονται σε 1 από 2 οι καρδιολογικές κλινικές, σε 3 από 4 οι παθολογικές κλινικές και σε 2 από 4 οι χειρουργικές κλινικές!

Από τον Βασίλη Βενιζέλο
ΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!!!
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: