Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Φαρμακευτικοί σύλλογοι αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ


Αναστέλλουν από την Πέμπτη την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας με αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Φαρμακευτικοί σύλλογοι αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ
Από τις 10 Αυγούστου, έχουν διακόψει άλλωστε τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σους ασφαλισμένους του Οργανισμού και οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και της Εύβοιας.
Στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο ΕΟΠΠΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τον Ιούνιο.
Στο μεταξύ σήμερα λήγει η προθεσμία που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΠΥ.
Αν το ποσό αυτό, που ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ και αφορά στις αμοιβές των γιατρών από τον Ιανουάριο έως το Μάιο, δεν καταβληθεί, τότε με απόφαση της ένωσης ιατρών ΕΟΠΠΥ θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: