Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Λυκουρέντζος προς ΣΥΡΙΖΑ: ανεπίτρεπτη πρακτική η έκδοση πλαστών προγραμμάτων εφημέρευσης(Υgeianet)


Κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνάντησης του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου με τους βουλευτές γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ (κλικ εδώ) ετέθη ανάμεσα στα άλλα και το ζήτημα των πλαστών προγραμμάτων που απαιτούν Επίτροποι και ΥΔΕ προκειμένου να εγκρίνουν τις εφημερίες.
 Ο υπουργός δήλωσε στους συναδέλφους βουλευτές πως θεωρεί ανεπίτρεπτη πρακτική την έκδοση πλαστών προγραμμάτων εφημέρευσης, αφήνοντας έκθετους τους Διοικητές Νοσοκομείων που εκβιάζουν τους γιατρούς να προσυπογράψουν διπλά προγράμματα, προκειμένου να εκταμιευθούν τα κονδύλια.
Είναι άκρως ενδεικτική η πίεση που έχουν ασκήσει οι επισχέσεις, τα εξώδικα και οι ακόμη εντονότερες κινητοποιήσεις, όπως οι παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Σερρών. Αρχικά εκταμιεύτηκε συμπληρωματική επιχορήγηση για αποπληρωμή των εφημεριών Απριλίου- Μαϊου για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας και σήμερα δημοσιεύθηκε (κλικ εδώ) συμπληρωματική επιχορήγηση εφημεριών 1ου τριμήνου ειδικά για το Νοσοκομείο Σερρών!
Χρειάζεται λοιπόν να συνεχιστεί αμείωτη η πίεση για την αποπληρωμή μέχρι κεραίας όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και την επιβολή ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, αντί της παρανοϊκής εφημερίας τομέα που μηχανεύεται πάλι το υπουργείο Υγείας.

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: