Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ ΣΤΙΣ 11/1/2012


Η Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ και Κ.Υ μαζί με τους   εργαζομένους   στο  νοσοκομείο  και  όλους  τους θεσμικούς φορείς που αγωνίζονται στην περιοχή μας παραμένει  συντασσόμενη στον κοινό αγώνα, διεκδικώντας την επαναφορά της λειτουργίας  του Γ.Ν.Ρόδου πριν την σταδιακή αποχώρηση των 40  εργαζομένων με σύμβαση   ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, την αποχώρηση των 23 εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το Σεπτέμβριο αλλά και  την σταδιακή συνταξιοδότηση των εργαζομένων που δεν αντικαταστάθηκαν με συνολικό αποτέλεσμα  την πλήρη αποδυνάμωση και ουσιαστικά την κατάρρευσή του ιδρύματος. Ο Διοικητής  λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων, σε αναστολή  των προγραμματισμένων χειρουργείων και  των τακτικών  εισαγωγών,  προκειμένου να διασφαλίσει την νοσηλευτική  κάλυψη των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.  
Οι δε εργαζόμενοι του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού εργάζονται χωρίς τα νόμιμα ρεπό ανάπαυσης και άδειας 

Επειδή όμως η πολιτική αδιαφορία της Κυβέρνησης δεν μπορεί πια να καλυφθείαπό την φιλοτιμία και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει μόνιμα το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου. 
Επειδή δεν έχει υλοποιηθεί καμία ενίσχυση του Νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και είναι φανερό πως η επί τόσα χρόνια αδιαφορία είναι μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης και πλήρους υποβάθμισης του νοσοκομείου Ρόδου ώστε να μην μπορεί να επιτελεί το ρόλο του ως νοσοκομείου . 
Επειδή πλέον υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι και απειλές για την υγεία των πολιτών της Ρόδου. 
Επειδή οι πολιτικές του μνημονίου  αποσκοπούν  στη διάλυση του δημόσιου τομέα και την   παράδοση  μεγάλου μέρους των υπηρεσιών υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα η αμφισβήτηση της ανελαστικής περιοριστικής πολιτικής στην υγεία είναι υποχρεωτική.

Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών αρνείται να ανακαλέσει την απαράδεκτη ρύθμιση με την οποία η πληρωμή όλων των εφημεριών  (τακτικών και πρόσθετων)  επιστρέφει στον …  «καιάδα»  των παρέδρων και του τριπλού δημοσιονομικού ελέγχου.


Επειδή είμαστε σε μια περίοδο που οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών μειώνονται δραματικά Από τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι ήδη θεσμοθετημένες περικοπές.   ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί,   ήδη έχουν υποστεί μισθολογική μείωση 35%  τα 2 τελευταία χρόνια..
Οι κινητοποιήσεις λοιπόν συνεχίζονται. Κάθε μέρα επανεκτιμούμε τις εξελίξεις και αποφασίζουμε. 
Μετά την επιστολή παραίτησης του διοικητή θα μεταβεί αντιπροσωπεία της Ε.Ι.Ν. Ρόδου και ΚΥ στον εισαγγελέα Ρόδου  για να ενημερωθεί τι  σημαίνει συστέγαση κλινικών και κυρίως αδυναμία 
λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων για το υπέρτατο αγαθό την υγειά των συμπολιτών μας.
Ο δρόμος της ενωτικής δράσης με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευθύνη είναι ο μόνος ελπιδοφόρος. Η συμπαράταξη και η αλληλοκατανόηση με όλους τους εργαζόμενους είναι αναγκαία συνθήκη επιτυχίας. Η ήττα των ασκούμενων πολιτικών και των φανατικών και ανεύθυνων εκφραστών τους απαραίτητη προϋπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: