Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Φαρμακεία… all day ελέω τρόικας!


Έπρεπε να έρθουν οι δανειστές μας για να πιέσουν την κυβέρνηση για να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε όποιον φαρμακοποιό το επιθυμεί να ανοίγει ότι ώρα θέλει με μια απλή δήλωση. 
 

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της χώρας, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τους Φαρμακοποιούς.
 
Με την εν λόγω νομοθετική πράξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποιεί όσα έχει προαναγγείλει για τις ώρες και ημέρες λειτουργίας των Φαρμακείων της χώρας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε, όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν, να λειτουργούν πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, με δήλωση τους στον οικείο φαρμακευτικό τους σύλλογο.
 
Ωστόσο οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να πραγματοποιούν κανονικά τις εφημερεύσεις και διανυκτερεύσεις τους όπως τις ακολουθούσαν μέχρι σήμερα. 
Μάλιστα για να τηρηθούν αυτοί οι κανόνες ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι θα ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι.
 
Από την πλευρά τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος της Αττικής, κάνει λόγο για κυβέρνηση ειδικών αποστολών, που στοχεύει «να γκρεμίσει οτιδήποτε υπάρχει όρθιο επιβάλλοντας το νόμο της ζούγκλας ως καθεστώς ωραρίου, ή σωστότερα μάλλον το νόμο τον οποίο επιθυμούν ελάχιστα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία και με πρωτοφανή σπουδή εξυπηρετούν». 
 
Η ανακοίνωση καταλήγει με την προειδοποίηση ότι σε αυτές τις επιλογές θα βρεθεί απέναντι το σύνολο των φαρμακοποιών, για να αποτρέψει τη διάλυση του φαρμακευτικού επαγγέλματος.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: