Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

«Καλό Πάσχα κύριε Λοβέρδο» Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν τους ικανοποίησαν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις


Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εξοφλεί μέρος των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία, δεν ικανοποίησε τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι, μετά από σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος, κατά τη συνεδρίαση του Συλλόγου την Τετάρτη, αναμένεται να επαδιατυπώσει την απόφαση των φαρμακοποιών να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους κατά την παραλαβή τους από θα φαρμακεία και θα παίρνουν στη συνέχεια τα χρήματά τους από τα ταμεία με τη προσκόμιση της απόδειξης που έχουν πληρώσει.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και εύχεται στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο...Καλό Πάσχα. «''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ !!!'' ίσως είναι το μόνο για το οποίο είχε δίκιο ο κος Λοβέρδος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σε αυτό το μουντό τοπίο, ο υπουργός Υγείας και επίδοξος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το μόνο που πρόταξε για το 2012 , είναι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού! Όχι μόνο δεν αναφέρθηκε, αλλά δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν του την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επιρρίπτει την ευθύνη για τις κινητοποιήσεις και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας ότι έγινε ποδαρικό κινητοποιήσεων με τον χώρο της Υγείας να παίρνει «κεφάλι»!

«Αρκετά υπηρετήσαμε τον ανύπαρκτο κρατικό φορέα που ευθύνεται για την κατάντια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», τονίζεται στην ανακοίνωση, «Χθές ο υπουργός Εργασίας δήλωσε, ότι οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ στις 5 Ιανουαρίου ( 10 ημέρες νωρίτερα από το κανονικό!!! ) και από τον ΟΓΑ στις 22 Ιανουαρίου!!!
Αυτό το παρουσίασε σαν μέγα επίτευγμα χωρίς να αναφέρει ότι αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωση των δύο Ασφαλιστικών Ταμείων για τις συνταγές του Νοεμβρίου και μόνο! Ανέφερε επίσης ότι θα επαναφέρει την έκπτωση 5%, η οποία εκ λάθους καταργήθηκε. Παρουσίασε δηλαδή σαν υποχώρηση, στην κινητοποίηση μας το αυτονόητο : την διόρθωση του λάθους εις βάρος μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια: