Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ?


1.Οι θέσεις των ιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου είναι, καμία συρρίκνωση , συγχώνευση τμημάτων για το μοναδικό ίδρυμα στην περιφέρειά μας που παρέχει δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας . Αντιθέτως μεγαλύτερη ανάπτυξη και δημιουργία νέων τμημάτων που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης υγείας στην παραμεθόριο απομακρυσμένη και τουριστική περιοχή μας.

2.Δυστυχώς το νοσοκομείο μας για να μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια στην ανάπτυξη που είχε τον προηγούμενο χρόνο στηρίζεται σε προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

3.Δεν εξετάζουμε την περίοδο αυτή της κρίσης του νοσοκομείου μας ποιοι έχουν την μεγαλύτερη η μικρότερη ευθύνη που δεν μπόρεσαν διαχρονικά να το επανδρώσουν με μόνιμο προσωπικό. Ώστε να μην εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το σοβαρό πρόβλημα υποστελεχωσής του, που αυτή την φορά οδήγησε σε παραίτηση τον Διοικητή , προς τιμήν του .

4.Ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει πλέον για να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση όσον αφορά την λειτουργικότητα του είναι η επαναπρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πενήντα (50) περίπου νοσηλευτριών , νοσηλευτών και δέκα(10) περίπου παραϊατρικού προσωπικού .Αφού στην χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα ,δυστυχώς χωρίς να εξαιρείται η υγεία.

5.Γνωρίζουμε τα νομικά προβλήματα και δυσκολίες για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που όλα τα θεσμικά όργανα συμφωνούν(εκτός από την 2η ΥΠΕ) στον αριθμό που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργιά του νοσοκομείου , στην προηγούμενη ανάπτυξη του. Όμως είναι μονόδρομος.
Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο, γιατί οι συμπολίτες μας δεν έχουν άλλα όρια. Μετά τα δεινά που περνάμε για την κερδοσκοπία των αγορών σε μια βαθιά συντηρητική Ευρώπη το νοσοκομείο μας πρέπει να μείνει όρθιο συνεχίζοντας την ανεκτίμητη κοινωνική του προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: