Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΙΚΑ


Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Έπειτα από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι γιατροί του ΙΚΑ. 
Με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου 2012. Ζητούν: 
  • Να σταματήσει η πολιτική που ασκείται στον χώρο της Υγείας, από τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και το διοικητή του ΕΟΠΥΥ. Δυνατότητα συνταγογράφησης και αναγραφής παρακλινικών εξετάσεων από κάθε γιατρό, συμβεβλημένο ή μη με τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί, όχι μόνο συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας γιατρών και εξυπηρέτηση ασφαλισμένων, μέσα από τον γιατρό της επιλογής του.
  • Ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 262/16-12-2011 (για τη λειτουργία μεταβατικού σταδίου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ), με την οποία ευτελίζεται η αμοιβή και η λειτουργία του γιατρού και κλείνει οριστικά το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο με την εκχώρηση του ΠΦΥ, στις εμπορικές επιχειρήσεις Υγείας (εγκύκλιος 141282/21-12-2011). 
  • Εθνική Συλλογική Σύμβαση, με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή (όχι χαμηλότερη, της ήδη χαμηλής σήμερα επίσκεψης, των 20€) και καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας γιατρών – περίθαλψης και με δυνατότητα πρόσβασης όλων των γιατρών, μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων Γενικής Συνέλευσης ΠΙΣ (6-11-2011) και Ελλ. Οδον.Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο). 
  • Κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ.
  • Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από σοβαρότητα σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μετά από προηγούμενη Κοινωνική διαβούλευση και τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών, που ευτελίζει τον γιατρό και επιβαρύνει σημαντικά κάθε ασφαλισμένο.
  • Κατοχύρωση της λειτουργίας των εργαστηριακών συναδέλφων μας, χωρίς αποκλεισμό και αποδυνάμωση (Η ΚΥΑ ομιλεί για παραπομπή εργαστηριακών εξετάσεων αποκλειστικά σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα). Καθορισμό των όρων λειτουργίας και προϋποθέσεων οδοντιατρικής περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: