Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΟΔΟΣ:Διενέργεια αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης




Διενέργεια αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης 
13/01/2012 



ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος για το Νοσοκομείο Ρόδου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Ο Εισαγγελεάς αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Μιχάλη Κόκκινο, τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, τον πρώην αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Γιάννης Δασκαλάκης
κ. Βασίλη Κινούς και την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Λούση Καλαμάτα, από τους οποίους θα ζητήσει να εκθέσουν την κατάσταση που επικρατεί. Ανάλογα με όσα προκύψουν από τις καταθέσεις, αναμένεται να αποφασίσει αν θα πρέπει να διερευνήσει συγκεκριμένα αδικήματα και αν αθ απρέπει να παρθούνεπιπλέον καταθέσεις. 
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μιχάλης Κόκκινος ανακοίνωσε προχθές την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Νοσκομείου, καθώς τα πολά και σοβαρά προβλήματα και κυρίως το ζήτημα της υποστελέχωσης δεν επιλύθηκαν παρά το σκληρό αγώνα. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκινος δήλωσε ότι η υποβολή της παραίτησής του ίσως και να ήταν μονόδρομος για τον ίδιο καθώς αντιλαμβανόταν ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε λύση δεν βρισκόταν για την στελέχωση του έστω και με εποχιακό προσωπικό. Η κίνηση του αυτή, όπως είπε, ήταν μια κίνηση αγωνίας για να αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. 
Με αφορμή την παραίτηηση του κ. Κόκκινου, η κ. Καλαμάτα δήλωσε όι ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξημ, αφήνοτας αιχμές για την «απραξία» των αρμοδίων. «Η παραίτηση του κ. Κόκκινου για εμάς τους εργαζόμενους ήταν αναμενόμενη που γνωρίζουμε τους κοινούς αγώνες μας που δώσαμε τους τελευταίους μήνες για την στελέχωση του Νοσοκομείου. Για τους εργαζόμενους είναι μια πράξη αξιοπρέπειας και μακάρι σε αυτή την πράξη να είχαν προβεί και οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης που τόσο καιρό σιωπούν και απαξιώνουν με τον τρόπο και τις δηλώσεις τους το Νοσοκομείο και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για αυτούς που το έφεραν σε αυτή την θέση. Δυστυχώς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε αυταπάτες αυτή η κίνηση αξιοπρέπειας του διοικητή και το μήνυμα που θέλει να στείλει θα φτάσει θα ακουστεί άλλα θα αγνοηθεί από αυτά τα πρόσωπα. Καταγγέλλουμε ακόμη μία φορά τους αρμόδιους για την πλήρη απραξία τους στα προβλήματα του Νοσοκομείου που οδηγούν σε απόγνωση όλο τον Δωδεκανησιακό λαό. Επιεικώς, είναι απαράδεκτοι», είπε μεταξύ άλλων η κ Καλαμάτα. 
Πρέπει να σημειωθεί, ότι για το Νοσοκομείο βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές άλλες προκαταρκτικές εξετάσεις που παρήγγειλε πριν καιρό ο Εισαγγελέας μετά από αναφορές που έγιναν από τους γιατρούς και το προσωπικό για την έλλειψη αναλώσιμων, τις ελλείψεις προσωπικού και γενικότερα για τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας. Οι προκαταρκτικές αυτές βρ΄σκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: