Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ Ε.Ι.Ν.Ρόδου & ΚΥ ΤΗΣ 23/09/2011


Η πολιτική αυτή   έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της κοινωνίας. To Μνημόνιο έχει εξελιχθεί σε πραγματική τραγωδία για την οικονομία, την εργασία, τα δημόσια αγαθά, την κοινωνική συνοχή, τα δικαιώματα και τιςΕλευθερίες των ανθρώπων.
Την ώρα που η οικονομική κρίση εκτός από φτώχεια "παράγει" και αρρώστια με δεδομένη πλέον την στροφή των πολιτών προς το Ε.Σ.Υ., η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κάνουν ότι μπορούν για να υποβαθμίσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μεταφέρουν το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των ασθενών. Οι αλλαγές στο χώρο της Υγείας είναι προάγγελος μιας δραματικής επιδείνωσης όχι μόνο των εργασιακών δικαιωμάτων των γιατρών, αλλά κυρίως της ποιότητας περίθαλψης των συμπολιτών μας και μάλιστα των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
 Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν αυτή την πολιτική επικίνδυνη και πιστεύουν ότι η ανατροπή της και η ακύρωση όλου του «νεοφιλελεύθερου κοινωνικού πειράματος» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα υπό την εποπτεία κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.-αγορών, δεν είναι πλέον μια συνδικαλιστική ή πολιτική επιδίωξη αλλά μια αδήριτη κοινωνική ανάγκη.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί  ως κοινωνοί και λειτουργοί της δημόσιας υγείας, εκτιμώντας συνολικά την πολιτική αυτή δηλώνουμε:
 1. Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά,  υγεία, παιδεία, ως δωρεάν και ισότιμα για όλους και συνδέουμε τις κινητοποιήσεις μας με όλα τα ενεργά κοινωνικά κινήματα.        
2. Υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία και δεν στηρίζουμε τις εφαρμοσμένες πρακτικές εμπορευματοποίησης όπως εισιτήριο στα τακτικά και έκτακτα ιατρεία, απογευματινά ιατρεία, ολοήμερη ιδιωτική λειτουργία μέσα στα νοσοκομεία, κοστολόγηση της αρρώστιας και των ιατρικών πράξεων μέσα από την εφαρμογή του κλειστού ενοποιημένου νοσήλιου.
3. Αντιπροτείνουμε μεγαλύτερη συμμετοχή του κράτους στα Ασφαλιστικά Ταμεία και επαναπροσδιορισμό του ημερήσιου νοσήλιου.
4. Την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, κάθε πρωτοβουλίας
κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο  στις τοπικές
κοινωνίες, υλοποιώντας έμπρακτα το σύνθημα «Κανένας μόνος του στην
κρίση- κανένας χωρίς περίθαλψη και φροντίδα την ώρα της ανάγκης».
εργαστηρίων που θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών
 5. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς αυτού του τόπου να αντισταθούμε
σθεναρά στην Αργεντινοποίηση της χώρας μας και στην αποσάθρωση του
Εθνικού Συστήματος Υγείας και του κράτους πρόνοιας
6. Δεν θα συναινέσουμε να χαθεί ούτε μια θέση γιατρού, νοσηλευτή και κάθε άλλου εργαζομένου. 7.Δεν θα συναινέσουμε να συγχωνευθούν κλινικές και να χαθούν νοσηλευτικές κλίνες.
8. Δεν θα συναινέσουμε στις εφημερίες ανά τομέα.
9. Θα καταστήσουμε τα Δ.Σ και τους Διοικητές υπεύθυνους για τυχόν αποδοχή τέτοιων επικίνδυνων εφαρμογών.  
10. Θα κινητοποιήσουμε τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, ώστε να αντιταχθεί σθεναρά στη συρρίκνωση των Νοσοκομείων και Κ.Υ. της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: