Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Καμία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ


Καμία πρόσληψη νοσοκομειακού γιατρού δεν πρόκειται να γίνει από το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε θέση που θα εγκρίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, θα προσλαμβάνεται ένας νοσηλευτής.
Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα του ΕΣΥ δεν είναι οι ελλείψεις γιατρών, αλλά οι δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό:
‘Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ελλάδα εμφανίζει υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών σε σχέση με τις άλλες χώρες - μέλη. Η στρέβλωση αυτή υπάρχει και στα δημόσια νοσοκομεία’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Για κάθε νοσηλευτική κλίνη - είπε - αναλογεί ένας γιατρός, την ώρα που ένας νοσηλευτής καλείται να αντεπεξέλθει με 36 ασθενείς. Ο κ. Λοβέρδος απέδωσε το φαινόμενο στην κατάσταση αυτή σε πελατειακές σχέσεις που ίσχυσαν επί σειρά ετών. Επεσήμανε ότι την ώρα που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχει περίσσευμα γιατρών και η ανεργία των γιατρών βρίσκεται στα ύψη, σε νοσοκομεία της περιφέρειας δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων γιατρών και οι θέσεις τελικά μένουν κενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: