Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Εκλεισαν» τα μέτρα!!!!!!!!!!!!!

Καταρχήν συμφωνία υπήρξε στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόϊκας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν  ότι η τρόϊκα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της άλλης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις  έντεκα το βράδυ  και αναμένεται ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχε στην τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα. 

Μαζί του  βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνομώνων κ. Γ. Ζανιάς.

Πηγές και από τις δύο πλευρές  -τρόικα και υπουργείο Οικονομικών- σημειώνουν από το βράδυ της Δευτέρας, πολύ διστακτικά, ότι «πάμε προς συμφωνία την Τρίτη το βράδυ». Αν αυτό συμβεί, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. 

Τα τεχνικά στελέχη της τρόικας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνέλεξαν τα στοιχεία για τα μέτρα που συζητούνται ανάμεσα στις δύο πλευρές και αφορούν τόσο το κλείσιμο του 2011 όσο και στον Προϋπολογισμό του 2012. Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί.

Το ερώτημα του πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα παραμένει ανοιχτό. Ο σχεδιασμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή προβλέπει την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής νωρίς το πρωί της Τετάρτης και την ανακοίνωση των μέτρων αμέσως μετά. Με δεδομένο ωστόσο ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους πολίτες είναι πιθανό να υπάρξει ανεπίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία της τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός  Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος είχε το από τις 9.00 το πρωί της Τρίτης συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες. Στις 16.00 θα μιλήσει στην  Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου θα θα ενημερώσει το σώμα και για τις εξελίξεις που αφορούν στην ΕΛΣΤΑΤ.  Στη συνέχεια, στις 18.00, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Oλομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις τράπεζες. Η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα αναμένεται να αρχίσει το αργότερο ως τις 20.30 ώρα Ελλάδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: