Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας


08/09/2011

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, κ. Αν. Λοβέρδου.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του Δημοσίου, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και των εργαζόμενων σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα και υπηρετεί ο Υπουργός Υγείας, ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό και όχι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι οποίοι συκοφαντούνται αλλά και υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Όσο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος, Υπουργός πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ήταν απ’ αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά για να γιγαντωθούν και να «ταλαιπωρούν» τους πολίτες της χώρας μας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην επίθεση εναντίων των Δημοσίων Υπαλλήλωνπαραποιεί και τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει, ως αποτέλεσμα της απογραφής που διεξήγαγε, με προφανή στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Επιπλέον, ο Συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος αμφισβήτησε ευθέως το Σύνταγμα, την κατοχυρωμένη μονιμότητα, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται κατά της πρωτοφανούς αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται από την κυβέρνηση.

Αλλά, συνήθως, ο ολισθηρός δρόμος της παραποίησης και ο υπερβάλλον ζήλος για να γίνει κάποιος αρεστός στην Τρόικα οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ταυτίζονται με την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών των δανειστών (τοκογλύφων – κερδοσκόπων) που επιζητούν με κάθε τρόπο την εκποίηση και εκχώρηση, στους φίλους τους «επενδυτές», των μεγάλων Δημοσίων Υπηρεσιών έναντι πινακίου φακής, χωρίς τους εργαζόμενους σε αυτές και σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: