Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κουτρουμάνης: Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία συνταγογράφησης


Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία, που προβλέπει να γίνεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων από τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων με βάση τη δραστική ουσία των συσκευασμάτων και όχι την εμπορική ονομασία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή.

Κουτρουμάνης: Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία συνταγογράφησης
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης, γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, προκειμένου να επέλθει μία συμφωνία.
Ο υπουργός, ωστόσο, τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σημείωσε ότι αν συμφωνήσουν στην πρόταση του υπουργείου να ισχύσει το κλιμακωτό rebate, τότε είναι διατεθειμένος να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αν δείξουν απροθυμία στο να βρεθεί κοινός τόπος, τότε το υπουργείο θα εμμείνει στη ρύθμιση.
Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε διακομματική στήριξη και πρότεινε στη συνάντηση να παραστούν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.
Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόθεση του υπουργείου να αποσύρει την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: