Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Το επάγγελμα των φαρμακοποιών είναι ήδη «ανοικτό»

Έχουμε απελευθερώσει το επάγγελμα των φαρμακοποιών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,αναφερόμενος στο άνοιγμα του κλάδου, μετά καιτις χθεσινές εξελίξεις στο υπουργικό συμβούλιο. 

Όπως ανέφερε, σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ήδη έχουν δοθεί 800 νέες άδειες για την ίδρυση φαρμακείων σε όλη τη χώρα, ενώ 300 φαρμακοποιοί έχουν κάνει χρήση του νόμου ζητώντας να ιδρύσουν εταιρείες φαρμακείων.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η προσφορά αδειών δεν είναι ανάλογη της ζήτησης, δίνοντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου ενώ θα μπορούσαν να χορηγηθούν 48 νέες άδειες, υπήρξαν μόνο 41 ενδιαφερόμενοι.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι εκκρεμεί το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων – εκκρεμότητα που, όπως είπε, θα λυθεί από 1ηΝοεμβρίου.
Την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, το 30% των φαρμακείων σε κάθε περιοχή θα παραμένει ανοιχτό τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν τη νέα ρύθμιση, θα τιμωρούνται με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας για ένα μήνα.
Μόνο νοσηλευτές
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στην άνιση κατανομή των γιατρών του ΕΣΥ γεωγραφικά αλλά και ανά νοσοκομείο, τονίζοντας έντονα ότι «δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις γιατρών» - και πρόσθεσε πως κάθε μία πρόσληψη που θα εγκρίνεται, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο νοσηλευτές.
Στο πλαίσιο αυτό «κουμπώνει» και η συμμετοχή των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: