Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μείον 300 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας


Μειωμένος κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για το 2012, ο οποίος κατατέθηκε την Τρίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι δαπάνες πρόκειται να διαμορφωθούν σε 5,3 δισ. ευρώ έναντι 5,6 δισ. ευρώ που ήταν το 2011. 

Παράγοντας του υπουργείου αναφέρει ότι περικοπές έγιναν σε όλους τους κωδικούς, δηλαδή σε πολλές υπηρεσίες του υπουργείου, κυρίως όμως στις επιχορηγήσεις προς τους φορείς της Υγείας (Νοσοκομεία) και της Πρόνοιας. «Δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία πρόσληψη», τονίζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υγείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΚΕΕΛΠΝΟ και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής) να παραδώσουν λίστες με το 10% του προσωπικού τους το οποίο θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, σχεδόν στο σύνολό τους, απάντησαν ότι όχι μόνο δεν έχουν καταγράψει πλεονάζον προσωπικό αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Μάλιστα, το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) αναμένεται να αποστείλει, σήμερα Τετάρτη, επιστολή προς το υπουργείο Υγείας στην οποία θα λέει ότι δεν δύναται και ούτε προτίθεται να θέσει μέρος του προσωπικού του σε εργασιακή εφεδρεία.

Συγκέντρωση και κατάληψη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας θα κάνουν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία μετά την πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων, η οποία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στο θέατρο «Αλφα».

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφαδρεία. Ζητούν μεταξύ άλλων φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο και αναβάθμιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας έχουν προχωρήσει από το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους, αντιδρώντας στην εφαρμογή του καθεστώτος της εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: