Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


Πραγματοποιήθηκε στις 20/9/11 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Αθήνα, σύσκεψη εκπροσώπων των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΙΕΛΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ, ΟΕΝΓΕ, ΔΟΕ και του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
 
Συζητήθηκαν οι τρόποι συντονισμού των κινητοποιήσεων και γενικότερα της κοινής δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος το επόμενο διάστημα με στόχο, την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας που διαλύει τα κοινωνικά αγαθά, ξεθεμελιώνει τις εργασιακές σχέσεις, περικόπτει βάναυσα μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιεί δημόσεις επιχειρήσεις και οργανισμούς και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.
 
Συμφωνήθηκε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στην παραπέρα διεύρυνση του συντονισμού με ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 
Συμφωνήθηκε επίσης να συντονίσουμε τη δράση μας με οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και μαζικών δράσεων αντίστασης αξιοποιώντας όλες τις μορφές (όπως καταλήψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.ά. που θα προταθούν) με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ένταση και διάρκεια αυτήν την περίοδο.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν:
- Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 22/9/11 στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας,
- Στη διαμαρτυρίες για τα νέα χαράτσια - φόρους στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας,Σύνταγμα), τηνΠέμπτη 22/9 στις 6.30 μ.μ. και την Κυριακή 25/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
 
Ζητάμε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ στις 4 & 5 ή 5 & 6 Οκτώβρη με οργάνωση συλλαλητηρίων την πρώτη ημέρα και συνελεύσεων στους χώρους εργασίας και στα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και τη οργάνωση κινηματικών δράσεων τη δεύτερη, με προοπτική την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα στον αγώνα για δημόσια δωρεά παιδεία ενάντια στο επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο.
 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέα συνάντηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 /9/11 στις 6 μ.μ., καλώντας να πάρουν μέρος όλες οι Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: