Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Αθέτηση υποσχέσεων - Ακύρωση συμφωνίας

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση Υπουργείου Υγείας - Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., μετά την αθέτηση εκ μέρους του Υπουργείου των συμφωνηθέντων στην συνάντηση της 10/1/2008. Η Ολομέλεια του Γενικου Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, απέρριψε τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες είχαν υποβληθεί μέσω του Γ.Γ. του Υπουργείου Σ. Καλογερόπουλου.
Μετά απο τις εξελίξεις αυτές, κρίνεται πλέον μη εφαρμόσιμη η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα εκ μέρους της Κυβέρνησης να πιέσει και να επιτύχει την εκ νέου παράταση εφαρμογής της Κοιν. Οδηγίας για το ωράριο εργασίας και εφημέρευσης.

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Ρόδου, καταψήφισε τις προτάσεις του Υπουργείου, συντασσόμενος με την συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, που απαιτούν πλέον την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος εργασίας - εφημέρευσης -αμοιβής, την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την κατάθεση νέου αξιοπρεπούς μισθολογίου, με κατώτατο μισθό 1600 ευρώ για τον πρωτοδιοριζόμενο ιατρό, θέσπιση του βαρέος και ανθιυγεινού, οργάνωση και λειτουργία των ΤΕΠ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το καθεστώς εφημέρευσης από 1ης Ιανουαρίου 2008. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου, εξαντλώντας και τα ελάχιστα πλέον δείγματα υπομονής και καλής θέλησης και στη προσπάθεια τους να διατηρήσουν το Νοσοκομείο ανοικτό, θα καταθέσουν προγράμματα εφημέρευσης που είναι σε αντιστοιχία με την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση όμως, που με ευθύνη του Υπουργείου ή οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου φορέα, δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων, του έτους 2008, η αντίδραση θα είναι άμεση και καταλυτική. Και αυτό ανακοινώνεται έγκαιρα, ώστε πλέον να μη χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι περί μη γνώσης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: