Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την Κλαδική Συμφωνία;

Επτά φορές έχουν αυτοδιαψευσθεί οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες για την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Κλαδική Συμφωνία.

Μέχρι και το απείρου κάλλους και ελληνικής εφεύρεσης και κατασκευής επιχείρημα ακούσαμε: "Το καθυστερούμε για να μην φαίνεται το κονδύλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση" και φανεί ότι υπάρχουν υπέρογκες δαπάνες. Τι λέτε αδέλφια του Υπουργείου; Σας είπαμε εμείς να παρανομήσετε; Σας είπαμε εμείς να κάνετε μαγικά; Όταν υπογράφαμε τη Συμφωνία όλα αυτά δεν υπήρχαν αλλά ως δια μαγείας εμφανίστηκαν τώρα; Όταν υπογράφαμε τη συμφωνία δεν ξέρατε τι υπογράφατε; Ή μήπως κάποιοι νόμιζαν οτι θα απέλθουν και μετά μη μας είδατε μη μας γράψατε;

Πάντως, έχουμε μιά τελευταία αμυδρή ελπίδα....Δεν πιστεύουμε οτι μπορεί να είστε τόσο αφερέγγυοι, τόσο λίγοι, τόσο αναξιόπιστοι.....6 μέρες μένουν για να μας διαψεύσετε, για να μας πείσετε για την αγνότητα των προθέσεών σας και την λεβεντιά των υπογραφών σας.

Και πριν τελειώσουμε κάτι άλλο τελευταίο:

Μας είπατε για ημερομηνίες, για μέρες για ώρες. Μπορείτε να μας πείτε αν:

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;


Δεν πιστεύουμε να σας πάρει πολύ χρόνο η απάντηση. Μπορείτε άνετα να βγάλετε μια ανακοίνωση και ένα δελτίο τύπου και να λέτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Ολόκληρο γραφείο τύπου υπάρχει στο Υπουργείο. Κάποιος θα βρεθεί να το ανακοινώσει.

Πέστε κάτι....κάτι μπορεί να γίνει. Δείξτε μας μιά υπογραφή...μιά φωτοτυπία...κάτι τέλος πάντων.

Υ.Σ. 13 Φεβρουαρίου θα έρθει στη Ρόδο ο Υπουργός μαςγια κοινωνική εκδήλωση . Ελπίζουμε να φέρει μαζί του και τις απαντήσεις και τις λύσεις που μας υποσχέθηκε δημοσίως από τον περασμένο Μάιο.

Θα τον περιμένουμε.............................

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε χαμένε, γράμματα δε ξέρεις?
Είπαμε:
1. Δεν δικαιούνται οι ΕΣΥτες να υπάγονται σε συλλογική σύμβαση εργασίας (δια νόμου)
2. Πρέπει να προηγηθεί ΠΔ (άρα την υπογραφή του Παπούλια ψάχνεις)
3. Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται η υπογραφή συλλογικής σύμβασης (δια νόμου)
4. Δεν χρειάζεται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών (μαλάκα)
5. Χρειάζεσαι Αριθμό Πρωτοκόλου από το Υπουργείο Εσωτερικών (υπάρχει σχετική διεύθυνση για να πρωτοκολλούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις και να μήν μας εμπαίζει κανένας, αλλά κανένας από σας ή τους συδικάλες δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τον νόμο.
Υποψιάζομαι ότι και στις Πανελλήνιες δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε και πήρατε τ’αρχίδια μου (σίγουρα τίποτα Ιταλίες Ρουμανίες κλπ τελειώσατε ζώα)
6. Ο Παυλόπουλος δεν είναι κάνας άσχετος σαν εσάς να υπογράφει κάθε κολόχαρτο που θα του πασάρουνε, ξέρει όλα τα παραπάνω και βεβαίως πλανάσαι οικτρά αν νομίζεις ότι έχει υπογράψει.
Σταμάτα να κλαψομουνιάζεις λοιπόν δημόσια, διάβασε τον Νόμο 2738/1999 ΦΕΚ180 "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση" (να δεις τα χάλια σου), σπάστα και ξαναρίχτα.....