Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Λουκέτο στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου

Λουκέτο στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ρόδου μετά την αποχώρηση τριών ψυχιάτρων. Απέμεινε μόνο ο Διευθυντής της Κλινικής, ο οποίος και συνταξιοδοτείται τον προσεχή Μάϊο. Με τα δεδομένα αυτά, η κλινική στατματά την λειτουργία της και θα λειτουργεί πλέον με την μορφή Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Φυσικά ένας γιατρός δεν είναι δυνατόν να επωμισθεί την ευθύνη λειτουργίας μιάς Κλινικής, των Εξωτερικών Ιατρείων και την νοσηλεία των ασθενών. Έτσι αποτελεί μονόδρομο η αναστολή λειτουργίας της Κλινικής από 1ης Απριλίου 2009.

Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας, καμμιά ΔΥΠΕ, κανένα Υπουργείο δε στάθηκε ικανό να βρεί γιατρούς για την επαναλειτουργία της Κλινικής.

Έτσι απομένει μόνο η πινακίδα στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου που αναγγέλει την λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής και τμήματος Τακτικών Ιατρείων, συνολικού κόστους 1.000.000 ευρώ.

Και ετσι συνεχίζεται η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. Κλείνοντας κλινικές και τμήματα. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η πλήρης απαξίωση και εφαρμοσμένη εγκληματική εγκατάλειψη του Δημόσιου Συτήματος Υγείας.

Κλείνει μιά Κλινική γιατί "έτσι έγινε και έτυχε". Μιά Κλινική όπου μιά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, με ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικές ανάγκες αφήνεται χωρίς ελπίδα και φροντίδα. Έκλεισε ο ΟΚΑΝΑ, κλείνει τώρα και το τελευταίο αποκούμπι της ομάδας των συμπολιτών μας με προβλήματα εξάρτησης.

Έτσι τώρα, μη ξαφνιαστεί κανείς όταν αρχίσουν να φυτρώνουν ιδιωτικά κέντρα παρακολούθησης για εξαρτημένα άτομα ή ψυχιατρικές κλινικές και μονάδες. Όλα μέσα στο πρόγραμμα κυλούν και όλοι κοιτάζουν τον ουρανό.

Δεν ψιχαλίζει κύριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: