Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΥ: Στο ‘παιγνίδι’ της ολοήμερης λειτουργίας και τα Ταμεία...

Τα ασφαλιστικά Ταμεία θα στηρίξουν την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Στόχος είναι να ανακοπεί η ροή πόρων προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ταμεία και νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβάσεις, με σκοπό να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέτα.
Τα συναρμόδια υπουργεία δίνουν έμφαση στις απεικονιστικές εργαστηριακές εξετάσεις, στις οποίες εκτιμάται ότι βρίσκεται ο κύριος όγκος των διαφυγόντων πόρων του δημοσίου συστήματος Υγείας.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι στην προσπάθεια εξοικονόμησης εντάσσεται και το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, το οποίο εντοπίζει τους γιατρούς οι οποίοι υπερβάλλουν με τις παραπομπές σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) κ. Κυριάκος Σουλιώτης, ανέφερε ότι τα Ταμεία έχουν κι άλλες τεχνικές δυνατότητες να εντοπίζουν τους εν λόγω γιατρούς.
Ο κ. Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι 55 δημόσια νοσοκομεία έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα της ολοήμερης λειτουργίας, ενώ άλλα οκτώ θαξεκινήσουν την απογευματινή λειτουργία τους από τις αρχές του 2011.



Δεν υπάρχουν σχόλια: