Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Υγεία: Διατηρεί τα πρωτεία στη διαφθορά

Την πρώτη θέση στη διαφθορά, διατηρεί ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα.
Οι χώροι παροχής περίθαλψης βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ακολουθούμενοι από τις Εφορίες και τις Πολεοδομίες, οι οποίες διαγκωνίζονται για μία θέση στην...κορυφή.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την εθνική έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα για το 2010, η οποία παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάδας κ. Κώστα Μπακούρη και τον πρόεδρο της εταιρείας Public Issue κ.Γιάννη Μαυρή.
Ο τιμοκατάλογος της διαφθοράς είναι 150 έως 7.500 ευρώ για μία επέμβαση. Η Υγεία ανακηρύχθηκε 'πρωταθλήτρια' διαφθοράς και στην ιδιωτικό τομέα, ακολουθούμενη από τους δικηγόρους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων (92%) θεωρεί την ελληνική κοινωνία διεφθαρμένη και ζητούν ουσιαστική δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων (61%).
Ο κ. Μπακούρης σχολίασε ότι 'η οικονομική και ηθική κρίση που βιώνουμε μας επιβεβαιώνει ότι τα περιθώρια χρόνου και οι δεύτερες ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί'.
Είναι καιρός – είπε – να συστρατευθούμε και να δεσμευτούμε αμετάκλητα για να επανορθώσουμε τα κακώς πεπραγμένα και να επαναφέρουμε αξίες, όπως λογοδοσία, ηθική και υπευθυνότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη κοινωνία στις μελλοντικές γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: