Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΥ

Ρόδος 15/7/2011.


Τις τελικές του επιλογές για το «επιχειρησιακό σχέδιο ανασύνταξης του ΕΣΥ»  ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, Οι  αποφάσεις  περιλαμβάνουν την μείωση 13.000 νοσηλευτικών κλινών των Νοσοκομείων. Έτσι από 46.000 μειώνονται σε 33.000 ειδικά για το νοσοκομείο μας από 337 λειτουργικές (395 ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ) σε 304!!!! με τρόπο παντελώς αυθαίρετο, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τη κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη, ο οποίος πρωτίστως οφείλει να καταγράψει τις ανάγκες της κοινωνίας σε υπηρεσίες υγείας. 
Επίσης ο σχεδιασμός προβλέπει την παραχώρηση 560 κλινών στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, για το νοσοκομείο μας 8.
Προβλέπουν ακόμη την συνολική μείωση των εφημερευόντων γιατρών και τηνπαρανοϊκή «εφημερία κατά τομέα» στα περιφερειακά Νοσοκομεία, η οποία κυριολεκτικά θα διαλύσει κάθε έννοια αντιμετώπισης του επείγοντος.
Στους πίνακες που αναρτήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, παρατίθενται κατά κύριο λόγο πλασματικά στοιχεία, με πιο χαρακτηριστική τη στελέχωση των Τμημάτων των Νοσοκομείων με γιατρούς ΕΣΥ, στους οποίους προσθέτουν παραπλανητικά και τους ειδικευόμενους ακόμη και τους αγροτικούς! γιατρούς για ν΄ ανεβάσουν τον αριθμό τους .(Η πρόσθεση για το νοσοκομείο Ρόδου εβγαλε 151 γιατρούς  ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ είναι 93) Παραπλανητικά είναι και τα ποσοστά πληρότητας που εμφανίζουν, τα οποία αποτελούν σχεδόν τη μοναδική παράμετρο αυθυπαρξίας ή συγχώνευσης μιας Κλινικής, στοιχείο ενδεικτικό της απουσίας επιστημονικής σοβαρότητας των εμπνευστών του εγχειρήματος.
Η Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ και ΚΥ καταγγέλλει ότι  με το «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ» επισημοποιείται η πλήρης αδιαφορία  για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγκαταλείπεται η στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διευκολύνεται ουσιαστικά η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας,με αποτέλεσμα  την επιδείνωση της πρόσβασης των πολιτών στο Ε.Σ.Υ. την ώρα που η χρησιμότητά του στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία γίνεται ακόμη πιο απαραίτητη.
Η Ε.Ι.Ν.ΡΟΔΟΥ και ΚΥ συνεχίζει να  στηρίζει:


1.την λειτουργία αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
2.τις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα υποστελεχωμένα Τμήματα,  ειδικά για τα Νοσοκομεία των νησιών και της παραμεθορίου ζώνης όπως το δικό μας.
3.τον ομαλό εφοδιασμό του Νοσοκομείου μας με υγειονομικό υλικό, την ενίσχυση του εξοπλισμού των εργαστηρίων του
4.την εξοικονόμηση πόρων με την καθολική εφαρμογή της  ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης, και κυρίως με τη κατάργηση των συναλλαγών, της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος  στο ΕΣΥ
5..τη στήριξη της αξιοπρεπούς εργασίας των γιατρών


Και όχι αυτό που ειδικά για το νοσοκομείο μας εμφανώς επιχειρείται δηλαδή το παραπέρα ψαλίδισμα των δραστηριοτήτων του χειρουργικού και μερικώς του παθολογικού τομέα, με τελείως απροκάλυπτο και αδικαιολόγητο τρόπο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

1.Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο σχέδιο του υπουργείου.


2.Καμία περικοπή κλινών και θέσεων ιατρών στο νοσοκομείο μας. Ενίσχυση σε κλίνες και


προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: