Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Α. Λοβέρδος: Εντολή σε διοικητές νοσοκομείων για ελέγχους


Εντολή προς τους διοικητές των Δημοσίων Νοσοκομείων να εξαλείψουν το φαινόμενο των πλασματικών εφημεριών, καθώς και να διενεργούν ελέγχους για τη διαπίστωση της εύρυθμης λειτουργίας των κλινικών τους, έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος. Για το δεύτερο θέμα, αφορμή αποτέλεσε η αντιπαράθεση των γιατρών του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που ουσιαστικά οδήγησε το τμήμα στο κλείσιμο. Τα παιδιά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, για τους γιατρούς του οποίου υπάρχουν καταγγελίες από γονείς περί χρηματισμού τους.

Ο υπουργός Υγείας και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αρ. Μουσιώνης, διαβεβαίωσαν ότι τα τα έξοδα του χειρουργείου και της νοσηλείας καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και από το υπουργείο Υγείας στην περίπτωση που οι οικογένειες είναι άπορες και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Μάλιστα, ο κ. Μουσιώνης απευθυνόμενος «σε όσους καταγγέλουν ανυπόστατα πράγματα, προσβάλοντας το κύρος, την αξιοπρέπεια και το ήθος των γιατρών του Ωνασείου», δήλωσε ότι «υπάρχουν και τα ένδικα μέσα».
Ανακοίνωση εξεδόθη και από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στην οποία αναφέρεται ότι οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου. «Οι γονείς των παιδιών δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση», σημειώνεται.
Αναφερόμενος ο κ. Λοβέρδος στο θέμα των πλασματικών εφημεριών, κάλεσε τους διοικητές να εντοπίσουν εκείνο το προσωπικό που έχει μετατρέψει τις αμοιβές των εφημεριών σε μισθό.

Επίσης, ανέφερε ότι περιμένει απάντηση από τους διοικητές των νοσοκομείων Γενικό Κρατικό, ΚΑΤ, Θριάσιο και Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης σε ότι αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις. Σημειώνεται ότι στα συγκεκριμένα Νοσοκομεία διενεργείται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εν λόγω επεμβάσεις γίνονται για ιατρικούς ή αισθητικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: