Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το φάσμα της κατάρρευσης ..........


Το φάσμα της κατάρρευσης αντιμετωπίζουν πλέον πολλά νοσοκομεία της χώρας , καθώς τα χρήματα για λειτουργικές δαπάνες δηλαδή για αγορές, προμήθειες, υλικά και άλλα βασικά είδη μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 50% τα τελευταία δυο χρόνια.
Μεθοδευμένα τα οδηγούν σε λουκέτο και δεν είναι πλέον μακριά το χρονικό διάστημα που  κάποια τουλάχιστον εξ αυτών θα κηρύξουν λειτουργική στάση.
Βασικά και απαραίτητα υγειονομικά υλικά  για την καθημερινή λειτουργία κλινικών, εργαστηρίων  και εξωτερικών ιατρείων δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα  να τίθεται  εν αμφιβόλω  και η ασφαλής  και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών  αλλά και των προσερχόμενων περιστατικών στα ΕΙ  .
Αρκετοί από τους προμηθευτές υγειονομικού υλικού , λόγω μη πληρωμής τους από τα νοσοκομεία,  όχι μόνο σταματούν να τα προμηθεύουν πλέον με υλικά ή τα προμηθεύουν με το δελτίο, αλλά αρνούνται  και προσφορές να υποβάλουν  σε διαγωνισμούς αν δεν έχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις για  εξόφλησή τους  σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Έγγραφες βεβαιώσεις που, εκεί που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα,  καμιά υπηρεσία νοσοκομείου δεν μπορεί να δώσει.
Ακόμα και λειτουργίες όπως η σίτιση των ασθενών αλλά και η προμήθεια καυσίμων μπορεί το επόμενο διάσημα να κινδυνεύσουν.
Οι πολίτες , τούτες τις ώρες  πρέπει να υπερασπιστούν το Νοσοκομείο της πόλης τους, να υπερασπιστούν και να επιβάλουν την πλήρη και καθολική, δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς  αποκλεισμούς. Να διεκδικήσουν την επαρκή του χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Να διεκδικήσουν την επαρκή στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Να διεκδικήσουν τον εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.
Η υγεία  είναι κοινωνικό αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: