Σχέδιο μετάταξης των 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, εξετάζει το υπουργείο Υγείας.
Με συνέντευξή του στο 'Βήμα της Κυριακής', ο κ. Άδωνις Γεωρφιάδης επισημαίνει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που 'αγοράζει' υπηρεσίες υγείας.
Πρόκειται - εξηγεί - για ένα από τα σενάρια που εξετάζονται και το οποίο έχει κατατεθεί με στόχο την εξυγίανση του Οργανισμού.
Δεν έχει, ωστόσο, ληφθεί καμία απόφαση, ενώ - σύμφωνα με τον υπουργό - η συζήτηση αυτή θα γίνει χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθεί καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση.
Για το αν εξετάζεται μετάταξή τους στο ΕΣΥ, ανέφερε πως '...όταν ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση, θα δούμε…'.
Για το θέμα της κινητικότητας, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Βλασταράκος
'Κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και οι δημόσιες δομές του δεν πρόκειται να διαλυθούν'.
Την παραπάνω διαβεβαίωση εισέπραξε την Κυριακή από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.
Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ με το προεδρείο της Ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συναντηθούν με τον υπουργό
Υγείας.
- Ο κ. Βλασταράκος δηλώνει ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα στις επάλξεις για την προστασία τόσο τις δημόσιας υγείας όσο και των θέσεων εργασίας των γιατρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου