Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Sky rodos συσκέψεις στο νοσοκομείο υπό τον κ.Γρ.Ρουμάνη


 





Συσκέψεις στο νοσοκομείο υπό τον κ. Γρ. Ρουμάνη

07/01/2020 - 14:00





Στο νοσοκομείο της Ρόδου θα βρίσκεται από αύριο το πρωί  ο νέος διοικητής κ. Γρηγόρης Ρουμάνης. Η ορκωμοσία  όλων των διοικητών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

΄Ηδη για να ενημερωθεί έχει προγραμματίσει δύο συσκέψεις. Η μια θα πραγματοποιηθεί στις 12:00  και η δεύτερη στις 13:00.

Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου θα βρεθεί αντιμέτωπος με  την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροιλός ανακλήθηκαν οι τρίμηνες αποσπάσεις δύο παιδιάτρων από το Κέντρο Υγείας Ρόδου, που είχαν γίνει για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Ρόδου σε ιατρικό προσωπικό. Ανακλήθηκε όμως και  η απόσπαση μιας καρδιολόγου που είχε τοποθετηθεί στο ΓΝΡ και επέστρεψε στη θέση της!

Οι δύο διευθυντές που μετακινήθηκαν επέστρεψαν ήδη στα καθήκοντά τους στο Κέντρο Υγείας του ΕΦΚΑ . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει μόνο με δύο γιατρούς και τέσσερις ειδικευόμενους η παιδιατρική κλινική.
Οι δύο ιατροί θα εκτελούν μόλις 5 εφημερίες τον μήνα έκαστος από τις 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα που είναι στο σύνολο τους.

Το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών περιέγραψε σήμερα στον Sky ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

«Η Παιδιατρική Κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον τρόπο αυτό. Πρέπει να προσληφθούν το συντομότερο δυνατό 10 με 12 γιατροί στο νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών στις κλινικές που έχουν ελλείψεις. Κάθε κλινική πρέπει να υπηρετούν πέντε γιατροί για να δίνονται και οι άδειες», τόνισε ο κ. Κινούς.

Από έλλειψη ιατρών πάσχει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεν αποκλείεται όπως τόνισε ο κ. Κινούς να κλείσουν κλίνες αν δεν προσληφθούν ιατροί.
Γιατροί χρειάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Αναισθησιολογικό αλλά και στις παθολογικές κλινικές όπου τα περιστατικά είναι πάρα πολλά.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος συνταξιοδοτήθηκαν δύο γιατροί. Το επόμενο έτος θα αποχωρήσουν από το νοσοκομείο Ρόδου λόγω συνταξιοδότησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: