Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κατά τη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 176 προσλήψεις γιατρών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Κάνοντας διαίρεση των προσλήψεων με τις 27 μέρες που μεσολαβούν από το πρώτο κρούσμα διαπιστώνει κανείς πως αναλογούν 7 προσλήψεις τη μέρα!
Είναι σοβαρή αντιμετώπιση αυτή;
Ένα υπουργείο με 1200 εργαζόμενους πραγματοποιεί 7 προσλήψεις γιατρών ημερησίως και ο υπουργός κάνει δημοσίως έκκληση στον εθελοντισμό, αντί να πιέσει αφόρητα τον γραφειοκρατικό μηχανισμό να ολοκληρώσει άμεσα τις προσλήψεις που εκκρεμούν και να ξεκινήσει τη διαδικασία κρίσεων για τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί.
Ήδη πολύ διερωτώνται αν πρόκειται απλώς για ανικανότητα ή προμελετημένο σχέδιο.
Αυτό το ερώτημα επιτείνεται από το γεγονός και πάλι δε δόθηκαν στοιχεία για την εργασιακή σχέση των 176 γιατρών προσλήφθηκαν. Είναι μόνιμοι, επικουρικοί ή ανήκουν στις θέσεις γιατρών ΤΕΠ που πάγωσε ο κ. Κοντοζαμάνης για να αναζητήσει τυχόν «ατασθαλίες»;
Καιρός να αντιληφθούν, τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης, πως οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους και το μόνο που τους συγκρατεί είναι η κρισιμότητα των στιγμών για να μην εκδηλώσουν εκρηκτικές αντιδράσεις.
Και σαν να μη μας έφταναν όλα τ΄ άλλα εμφανίστηκε  στην έξαρση της κρίσης και η ακραία ηγεσία του ΠΙΣ, η οποία με ανακοίνωσή της προτείνει πως είναι τώρα η στιγμή να εφαρμοστούν οι ΣΔΙΤ !!
Αναμφίβολα πρόκειται για τόσο άρρωστη πολιτική εμμονή που δεν επιδέχεται θεραπείας..


Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: