Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Από ygeianet.gr

 Όταν κατατίθεται στη Βουλή μια νομοθετική ρύθμιση το επισπεύδον υπουργείο οφείλει να καταθέσει ταυτόχρονα και έκθεση για τις συνέπειες της ρύθμισης σε τομείς ή υπηρεσίες που πιθανόν θα επηρεαστούν.


Όμως στην περίπτωση της νομοθετικής ρύθμισης για την αναστολή καθηκόντων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τα πράγματα συνέβησαν  με την ανάποδη σειρά. Πρώτα ψηφίστηκε η ρύθμιση αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (άρθρα 205 και 206 του νόμου 4820/21) χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά μελέτη συνεπειών, παρά μόνον με πολιτικό βολονταρισμό. Και τώρα οι ΥΠΕ ρωτούν τα Νοσοκομεία «αν διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας αρμοδιότητάς σας ή αν ενδεχόμενη αναστολή καθηκόντων προσωπικού από 1-9-2021 εγκυμονεί κινδύνους λειτουργίας των υπηρεσιών σας».
(εδώ το πλήρες έγγραφο).

Προφανώς τα περισσότερα Νοσοκομεία θα απαντήσουν ότι η αναστολή καθηκόντων σε σεβαστό ποσοστό προσωπικού κι ενώ εξελίσσεται ανοδικά το 4ο κύμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Και τότε τι θα πράξουν οι ΥΠΕ;

Πιθανόν θα εισηγηθούν στο υπουργείο την αναστολή της.. αναστολής.

Τουτέστιν μια επανάληψη όσων έπραξαν με την πυρασφάλεια των δασών, όταν οι επιτελείς του Μαξίμου δήλωναν περιχαρείς πως έχουν προετοιμαστεί υποδειγματικά και έκαψαν τη μισή Ελλάδα.

Και μετά την αναστολή της αναστολής θα δώσει μια δεύτερη συνέντευξη τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία δε θα χασκογελάει απλώς, αλλά θα είναι σκασμένος στα γέλια με τα κορόιδα που έχαψαν τα παραμύθια του για επιτελικό κράτος..

Δεν υπάρχουν σχόλια: