Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Από ygeianet.gr

 

ΠΛΕΥΡΗΣ: Έφερε στη Βουλή τροπολογία μηδενικής αξίας σχετικά με την Ιατρική Ευθύνη κατά τη νοσηλεία περιστατικών covid

Από τη μέρα που ανέλαβε υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης τάζει στους γιατρούς πως θα νομοθετήσει ρύθμιση για την ιατρική ευθύνη, ώστε να μη σύρονται στα δικαστήρια όταν νοσηλεύουν περιστατικά covid-19 και υπάρχουν κακόβουλες μηνύσεις ασθενών ή συγγενών τους.

Κι ενώ συζητούνταν στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και μπορούσε να συμπεριλάβει την ανάλογη ρύθμιση, εκείνος προτίμησε να την φέρει ως τροπολογία τελευταίας στιγμής, ώστε να μην υπάρξει κριτική ή αντιδράσεις από φορείς.

Πρόκειται για ρύθμιση που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο απ΄ όσα περιλαμβάνουν ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, πλην όμως ο κ. Πλεύρης το «πουλάει» ως δήθεν εξυπηρέτηση, ενώ ο ΠΙΣ σιωπά, απασχολημένος με τους διαγκωνισμούς Εξαδάκτυλου με τα μέλη της παράταξής του που αποσκιρτούν.

Διαβάστε τη διάταξη και θα νιώσετε βαθιά Χριστουγεννιάτική ευτυχία:

 

Άρθρο 3

Ευθύνη ιατρών

Η αμέλεια του ιατρικού η νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευόμενων ασθενών πασχόντων από τον κορωνοϊό covid-19 περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Κι ενώ δεν εισφέρει τίποτα στα ζητήματα ιατρικής ευθύνης αποδεικνύεται γνήσιος γόνος του πατρός του, εκτοξεύοντας απειλές περί απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: