Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

 Όποιος είχε αυταπάτες για τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία του ΕΣΥ, αρκούσε και μόνον η χθεσινή δήλωση του αρμόδιου (;) Υπουργού Θανάση Πλεύρη για την απασχόληση ιδιωτών ιατρών στα νοσοκομεία για να καταλάβει τα πραγματικά και όχι κρυφά σχέδια τους. Διάλυση του ΕΣΥ, αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και, όπως είπε, συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των χειρουργείων για να αυξηθεί το εισόδημα των ιατρών.

Όπως τονίζει το ΜΕΤΩΠΟ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την αυριανή απεργία δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε μόνιμες προσλήψεις, ούτε αυξήσεις, ούτε νέο ιατρικό μισθολόγιο, ούτε δωρεάν, ούτε ελεύθερη πρόσβαση, ούτε ΕΣΥ. Γιατί αυτό που επαγγέλλονται δεν είναι ούτε Εθνικό, ούτε Σύστημα, ούτε Υγείας. Είναι μόνο εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοκλινικαρχών και των ιδιωτών του τομέα υγείας.

Αυτά που προωθεί η φράξια του Μαξίμου ΑΕ που διαχειρίζεται τον τομέα υγείας είναι άλλα σκέρτσα. Το μόνο που τους απασχολεί είναι τρία πράγματα: ιδιώτες, ιδιώτες και ιδιώτες. Με ιδεολογική εμμονή και θρησκευτική προσήλωση προωθούν τη διάλυση του ΕΣΥ μέσω της ιδιωτικοποίησης για να αυξήσουν τα κέρδη των ιδιωτών σε βάρος των ασθενών και των υγειονομικών του ΕΣΥ.

Το ΜΕΤΩΠΟ στην ανακοίνωσή του θέτει σειρά διεκδικήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους πολίτες (κλικ εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: