Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

 Πριν μια εβδομάδα ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.

Ο κ. Πλεύρης επεκτάθηκε σε πλήθος θεμάτων, χωρίς να δώσει λύση σε κανένα. Ταυτόχρονα ανέπτυξε και το όραμα του για το ξεθεμελίωμα του ΕΣΥ, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα του Κώστα Λιβαδά . Παραδόξως ο κ. Πλεύρης στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ δεν ανέφερε τίποτα για νομοσχέδιο σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες.

Χρειάστηκε να έρθει ο επίσημος porte parole της κυβέρνησης, δηλαδή τα ΝΕΑ του Μαρινάκη, μέσω των οποίων μας πληροφόρησε η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα  ότι  επίκειται νομοσχέδιο με σκοπό να μπει τάξη στις ιατρικές ειδικότητεςΚαι τι ανακοίνωσε η υπουργός;

Ότι το σύστημα θα παράγει όσους γιατρούς χρειάζεται για να καλύπτουν «τεκμηριωμένες ανάγκες» και δεν θα παράγει παθολόγους και καρδιολόγους, αλλά αναισθησιολόγους και εντατικολόγος που χρειάζονται στα νοσοκομεία.

Ας πληροφορήσει κάποιος την κυρία ότι οι παθολόγοι και οι καρδιολόγοι είναι σε ανεπάρκεια στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, για τους αναισθησιολόγους υπάρχει πληθώρα κενών θέσεων ειδικευομένων, επειδή αποφεύγουν να επιλέξουν την ειδικότητα οι γιατροί.

Το πρόβλημα συνεπώς δεν είναι ο προγραμματισμός θέσεων ειδικευόμενων, οι οποίες και σήμερα από το υπουργείο καθορίζονται, αλλά η πολιτική που διώχνει τους γιατρούς από συγκεκριμένες ειδικότητες, από το ΕΣΥ και από τη χώρα.

Εκτός και αν με το ότι «θα βάλει τάξη», εννοεί επιλογή ειδικότητας μόνο για λίγους κι εκλεκτούς και με το ζόρι για τους πολλούς.

Η κ. Γκάγκα αφήνει το καλύτερο για το τέλος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θα εισαχθεί σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην ειδικότητα και «θα υιοθετηθεί το πρότυπο των πανελλαδικών εξετάσεων». Να υποθέσουμε πως οσοσνούπω θ’ ανοίξουν και φροντιστήρια για να προετοιμάζουν τους υποψήφιους;

Η κ. Γκάγκα, αν και βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον κ. Πλεύρη, φαίνεται πως μαθαίνει γρήγορα τα τερτίπια του ΛΑΟΣ. Γιαυτό τελευταία επισκέπτεται κι αυτή τα νοσοκομεία με τιμητική συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ. Ας φροντίσει όμως ν΄ αυξήσει την αστυνομική συνοδεία και να συμπεριλάβει άνδρες των ΟΠΚΕ, διότι αν θελήσει να νομοθετήσει αυτά τα εξαμβλώματα οι αποδοκιμασίες θα εκτοξευτούν δραματικά.

ΥΓ. Αλήθεια πώς πήρε η ίδια ειδικότητα με την αταξία που επικρατεί, όπως και τόσοι άλλοι γιατροί; Σημάδια α(χ)ρι(η)στίας….

Δεν υπάρχουν σχόλια: