Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

 

48ωρη απεργία των γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας 29 και 30 Νοέμβρη


Σε 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Νοέμβρη προχωρούν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, διακηρύσσοντας «ως εδώ» στις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που διαλύουν τη δημόσια υγεία. «Ως εδώ» στους καθηλωμένους μισθούς εδώ και 15 χρόνια, στις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, στις καθυστερήσεις στις πληρωμές, στην επίκληση διαρκώς των «εκτάκτων αναγκών» για να μονιμοποιηθούν και να νομιμοποιηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές, στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών.

«Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας» τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

  • Διπλασιασμό μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καλεί και σε πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: