Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

 Συνέχεια από τις απίστευτες ατάκες των υπουργών Υγείας κατά την ψήφιση του νόμου διάλυσης του ΕΣΥ.

Είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, υφυπουργός υγείας, κάθ´ ύλην αρμόδιος για το ΕΣΥ.  «Είναι 12000 παραπάνω οι γιατροί στο ΕΣΥ από τον Ιούνιο του 2019». Και το ξαναείπε πολλές φορές. Άρα δεν ήταν φραστικό λάθος.

Δυστυχώς, κανείς δεν τον ανακάλεσε στην πραγματικότητα!

Είναι προφανώς χονδροειδέστατο ΨΕΜΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπηρετούν 19.921 γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και μόνον το 49% αυτών είναι μόνιμοι, ενώ κάθε χρόνο καταγράφονται 750 αποχωρήσεις γιατρών από το ΕΣΥ, λόγω συνταξιοδότησης ή παραιτήσεων. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα όποιος παρακολουθεί τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Υγείας διαπιστώνει κύμα παραιτήσεων υπηρετούντων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και στο τέλος του χρόνου θα έχουμε το θλιβερό άθροισμα της αποψίλωσης.

Αν είχαμε 12000 παραπάνω γιατρούς, ακόμη και χωρίς καμία συνταξιοδότηση, θα έπρεπε τον Ιούνιο του 2019 να υπηρετούσαν στο ΕΣΥ μόλις 8000 γιατροί και  η Νέα Δημοκρατία να έκανε τουλάχιστον 3000 προσλήψεις κάθε χρόνο στη θητεία της.

Η πραγματικότητα  είναι ότι ούτε οι προκηρύξεις δεν προσεγγίζουν τις χίλιες το χρόνο, είναι αρκετά πιο κάτω, κατά μέσο όρο οι 500-600 ετησίως, κι από αυτές πληθώρα είναι άγονες, όπως συμβαίνει με την πρόσφατη στην οποία μόνο στο 30% των θέσεων έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Έτσι δεν καλύπτουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις / παραιτήσεις. Αν δεν υπάρχει πλήρης κατάρρευση στους αριθμούς αυτό οφείλεται κυρίως στις παρατάσεις συνταξιοδοτήσεων ως τα 72 χρόνια και όχι σε προσλήψεις. Υπάρχει βεβαίως πλήρης λειτουργική κατάρρευση Τμημάτων και ολόκληρων Νοσοκομείων, για την οποία δε βγάζει τσιμουδιά ο καθ΄ ύλην.

Άκου 12000 προσλήψεις!!

Σε συνδυασμό με την αναφορά του κ. Θεμιστοκλέους στην υπέρ εικοσαετή προσφορά του στο ΕΣΥ και τα κατορθώματα του (που προφανώς μόνον ο ίδιος αναγνωρίζει) ήδη τρίζουν τα κόκκαλα του βαρόνου Μινχάουζεν..

Φαίνεται ότι το υπουργικό τρίδυμο του υπουργείου Υγείας βάλθηκε να μας πείσει ότι, αντί για πρώιμο καλοκαιράκι, έχουμε παρατεταμένη Πρωταπριλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: