Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Yπουργικοί μισθοί για τους στρατιωτικούς ακόλουθους!!!!!!!!!!!


Ενας αντισυνταγματάρχης που υπηρετεί στο εξωτερικό λαμβάνει μηνιαίως 8.000 ευρώ. Στις ΗΠΑ, λόγω ισοτιμίας, το ποσό ανεβαίνει σε 11.000-12.000 δολάρια

ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΤΗΤΑ ύψη για τους κοινούς εργαζομένους εξακολουθούν να βρίσκονται οι μισθοί των στρατιωτικών ακολούθων ακόμα και σε καιρό κρίσης
ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΤΗΤΑ ύψη για τους κοινούς εργαζομένους εξακολουθούν να βρίσκονται οι μισθοί των στρατιωτικών ακολούθων ακόμα και σε καιρό κρίσης
Μισθούς κατά πολύ μεγαλύτερους από εκείνους των υπουργών παίρνουν οι στρατιωτικοί ακόλουθοι!
Σχεδόν τριπλασιάζεται το μηνιαίο εισόδημα των στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς εξακολουθούν να απολαμβάνουν επιδόματα και παροχές που ήδη έχουν κοπεί στους περισσότερους υπαλλήλους! Ετησίως τα Γενικά Επιτελεία δαπανούν περί τα 160 εκατ. ευρώ για θέσεις εξωτερικού!
Με την "ελίτ" της στρατιωτικής διπλωματίας ασχολήθηκαν πρόσφατα οι ελεγκτές της τρόικας, καθώς παρατήρησαν ότι ενώ το υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει περικοπή 50% των θέσεων εξωτερικού, οι δαπάνες μειώθηκαν μόλις 1,5%!!
Η τρόικα, εξετάζοντας ενδελεχώς τη μισθοδοσία των στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, διαπίστωσε ότι εκτός από τον κανονικό μισθό τους λαμβάνουν:
  • Επιπλέον δύο μηνιαία επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή (4.500-5.500 ευρώ). Ενα κατά την εγκατάστασή τους στο εξωτερικό και άλλο ένα κατά τον επαναπατρισμό τους!
  • Επίδομα αλλοδαπής σε ποσοστό έως και 95% επί του επιδόματος αλλοδαπής του Ελληνα πρέσβη στη χώρα μετάβασης.
  • Επίδομα στέγης ίσο με το 10-30% του επιδόματος αλλοδαπής του πρέσβη.
  • Επίδομα τέκνων ίσο με τα ακόλουθα ποσοστά επί του επιδόματος αλλοδαπής του πρέσβη τής εκάστοτε χώρας:
  • 8% για κάθε τέκνο ηλικίας μέχρι 6 ετών.
  • 12% για κάθε τέκνο ηλικίας από 7 μέχρι 12 ετών.
  • 16% για κάθε τέκνο ηλικίας από 13 μέχρι 18 ετών ή 24 ετών, εφόσον αποδεδειγμένα φοιτά σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το εξωφρενικό που διαπίστωσε η τρόικα είναι ότι τα παραπάνω ποσά καταβάλλονται ανεξάρτητα από το αν τα παιδιά συνοικούν στο εξωτερικό με το στέλεχος.
Yπουργικοί μισθοί για τους στρατιωτικούς ακόλουθους
Διαπιστώθηκε ότι σε παρά πολλές περιπτώσεις τα παιδιά βρίσκονται στην Ελλάδα και ο ένστολος πατέρας εισπράττει το επίδομα τέκνων εξωτερικού! Δηλαδή πάνω από 1.500 ευρώ για δύο τέκνα!!
  • Τα έξοδα μετακίνησης των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους.
  • Οι δαπάνες μεταφοράς της οικοσκευής τους. Συνήθως ένα στέλεχος μπορεί να δικαιολογήσει ένα ποσό που κυμαίνεται από 15.000 μέχρι 25.000 ευρώ για μεταφορά της οικοσκευής από το εσωτερικό στο εξωτερικό και το ίδιο ποσό για την επιστροφή του ανάλογα με τον βαθμό, την οικογενειακή κατάσταση και τον όγκο της οικοσκευής (κυβικά μέτρα).
Και μειώσεις
Φορολογικός παράδεισος
Η τρόικα με έκπληξη παρατήρησε ότι, ενώ μέχρι το 2010 φορολογούνταν το 15% των αποδοχών των υπηρετούντων στο εξωτερικό, σήμερα φορολογείται μόνο το 50% του επιδόματος αλλοδαπής με ποσοστό 20%, ενώ το υπόλοιπο 50% καθώς και οι υπόλοιπες προσαυξήσεις (επίδομα στέγης και επίδομα τέκνων) παραμένουν αφορολόγητα!
Η συγκεκριμένη κατηγορία στρατιωτικών που υπηρετεί στο εξωτερικό είναι η μόνη που, όχι μόνο δεν επιβαρύνθηκε από τον φορολογικό ορυμαγδό, αλλά ευτύχησε να έχει και δραστική μείωση της φορολογίας της!
Παράδειγμα
Η έρευνα της τρόικας διαπίστωσε ότι ένας αντισυνταγματάρχης που υπηρετεί στο εξωτερικό, εκτός από τις εφάπαξ καταβολές των εξόδων μετακίνησης του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του, των δαπανών μεταφοράς της οικοσκευής τους και των εξόδων πρώτης εγκατάστασης, λαμβάνει μηνιαίως 8.000 ευρώ (6.000 στο εξωτερικό και 2.000 στο εσωτερικό), με έξοδα διαβίωσης σαφώς λιγότερα από ό,τι στην Ελλάδα. Αν μάλιστα υπηρετεί στις ΗΠΑ, το παραπάνω ποσό μεταφράζεται λόγω της ισοτιμίας σε 11.000-12.000 δολάρια.
Μετακινήσεις στελεχών
Η κομπίνα με τις αποθήκες των μεταφορικών εταιρειών
Στην πράξη η πλειονότητα των στελεχών που μετακινούνται στο εξωτερικό μεταφέρει λίγα κυβικά μέτρα (αξίας π.χ. 3.000 ευρώ), αλλά δηλώνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα η μεταφορική εταιρεία να παίρνει όλο το υπόλοιπο ποσό (12.000-22.000) και να αναπτύσσεται μία σχέση συναλλαγής με τα στελέχη που προσπαθούν να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα.
Ολα αυτά γίνονται από στελέχη που αμείβονται πλουσιοπάροχα στο εξωτερικό (6.000-7.000 ευρώ) και συνεχίζουν να εισπράττουν τον μισθό εσωτερικού. Είναι αρκετές, βέβαια, και οι περιπτώσεις (ιδίως όσων μετατίθενται στις ΗΠΑ) που αποθηκεύουν την οικοσκευή τους στις αποθήκες των μεταφορικών εταιρειών και εισπράττουν κανονικά τις δαπάνες μεταφοράς τους.
Η τρόικα έχει εισηγηθεί να γίνει έρευνα στις αποθήκες των μεταφορικών εταιρειών και έλεγχος των παραστατικών των τελωνείων για να πιστοποιηθεί η κομπίνα...
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: