Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012


Για άγρα πελατών κατηγορούνται τρεις υπάλληλοι του νοσοκομείου

Πηγή Ροδιακή, Αναγνώστηκε 505 φορές, Ημερομηνία 10-11-2012 18:15
Για άγρα πελατών κατηγορούνται τρεις υπάλληλοι του νοσοκομείου
Σε σοβαρή καταγγελία σε βάρος τριών δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εκτός της εργασίας τους προσφέρουν και υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή, προέβη χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών κ. Αναστάσιος Μανέττας.

Η καταγγελία κατατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγουσα» από τη δικηγόρο του Συλλόγου κ. Καίτη Πιλατέρη, ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στη Β΄ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου!

Η όλη υπόθεση αφορά έναν παρασκευαστή μικροβιολογικού εργαστηρίου, έναν νοσηλευτή και ένα φυσικοθεραπευτή, όλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου, οι οποίοι σύμφωνα με τη καταγγελία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως φυσιοθεραπευτές έναντι αμοιβής σε πελάτες που «βρίσκουν» εντός του νοσηλευτικού μας ιδρύματος!

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία κατά των τριών διορισμένων δημοσίων υπαλλήλων, πάρθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του νεοσύστατου Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε έκτακτη συνεδρίασή της και μετά από καταγγελίες που δέχθηκε ο Σύλλογός τους για συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως τονίζεται στη καταγγελία ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υφίστανται οι ιδιώτες φυσιοθεραπευτές από διορισμένους σε δημόσιους φορείς συναδέλφους τους και μη που ιδιωτεύουν παρανόμως, συνιστά τροχοπέδη στην πορεία ένταξης στο επάγγελμα των νέων φυσιοθεραπευτών και στην ανάπτυξη και επαγγελματική επιβίωση των ήδη ενταγμένων ιδιωτών επαγγελματιών.

Στην ίδια αναφορά προς τον εισαγγελικό λειτουργό αναφέρονται αναλυτικά οι πράξεις των τριών καταγγελλόμενων. Ειδικότερα για τον βοηθό μικροβιολογικού εργαστηρίου τονίζεται, πως «παριστάνει ψευδώς ότι είναι φυσιοθεραπευτής που έχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την δυνατότητα να προβαίνει σε θεραπευτικές πράξεις φυσιοθεραπείας, εκμεταλλευόμενος την θέση του ως δημόσιος υπάλληλος, προβαίνει εντός του χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε άγρα πελατών, και εν συνεχεία σε συνεδρίες φυσιοθεραπείας, αποσπώντας χρηματικά ποσά από τους πελάτες που κουράρει και αποκομίζοντας ούτω στον εαυτό του παράνομο περιουσιακό όφελος».

Στην ίδια καταγγελία αναφέρεται περιστατικό μίας ασθενούς η οποία δέχτηκε τις υπηρεσίες του καταγγελλομένου έναντι αμοιβής και η οποία μάλιστα υπεβλήθη σε λανθασμένη διαδικασία αποκατάστασης και υπέστη σωματικές βλάβες
Σε ότι αφορά τον δεύτερο καταγγελλόμενο, στην αναφορά τονίζεται μεταξύ άλλων πως «ενώ είχε διοριστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως νοσηλευτής, διεκδίκησε και επέτυχε την μετάταξή του στο τμήμα φυσικοθεραπείας, σε μια εποχή που οι νοσηλευτές λιποθυμούσαν από υπερκόπωση ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού. Η μεθόδευσή του αυτή αποσκοπούσε στην αθέμιτη κερδοσκοπία από την παράνομη και επ’ αμοιβή παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, τόσο κατ’ οίκον όσο και μέσα στο νοσοκομείο σε ώρες εκτός ωραρίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που περιήλθε σε γνώση της Διοικούσας Επιτροπής των Φυσιοθεραπευτών, αποτελεί η διαχείριση της περίπτωσης ενός νεαρού τετραπληγικού, κάτοικου σε χωριό της Ανατολικής πλευρά του νησιού μας, τον οποίο χρέωνε εκατό Ευρώ (100,00 €) ανά κατ’ οίκον συνεδρία στο σπίτι του επί τρία ολόκληρα χρόνια (2008-2010). Αρχικά, οι συνεδρίες ελάμβαναν χώρα 2-3 φορές την εβδομάδα και εν συνεχεία 1 φορά την εβδομάδα (συνήθως τις Κυριακές). Μάλιστα, τον μήνα Αύγουστο του έτους 2008, ο δεύτερος των καταγγελλομένων συνόδευσε τον πελάτη του στο Ισραήλ για δέκα (10) ημέρες, όπου ο τελευταίος μετέβη για κούρα αποκατάστασης».

Ο τρίτος των καταγγελλόμενων, ο φυσιοθεραπευτής, σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία, «επιδίδεται σε άγρα πελατών στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του πελατεία τόσο για κατ’ οίκον επισκέψεις, όσο και για επ’ αμοιβή επισκέψεις εντός του Νοσοκομείου της Ρόδου σε ώρες εκτός ωραρίου.

Όλα αυτά περιήλθαν σε γνώση της Διοικούσας Επιτροπής μετά από καταγγελία μίας κατοίκου Ρόδου, της οποίας τον πατέρα διαχειρίστηκε ο τρίτος των καταγγελλομένων επ’ αμοιβή ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το χρονικό διάστημα από 07-01-2011 μέχρι και 10-01-2011.

Μάλιστα, υπήρξε η πληροφορία ότι ο τρίτος των καταγγελλομένων, ενώ βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω καρδιολογικών προβλημάτων, τα οποία δυσχεραίνουν την άσκηση των υπαλληλικών καθηκόντων του, παρ’ όλα αυτά εμφανίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προς άγρα πελατών και συνέχιση της άσκησης της παράνομης δραστηριότητάς του.

Έτσι, αν και είναι διορισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, επιδίδεται σε άγρα πελατών εντός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, παρέχει παράνομα, κατά παράβαση των καθηκόντων του ως δημόσιος υπάλληλος, υπηρεσίες σε πολίτες έναντι αμοιβής, χωρίς να εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, παραβιάζοντας – μεταξύ άλλων και - σωρεία φορολογικών διατάξεων.

Και καταλήγοντας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών κ. Αναστάσιος Μανέττας στην καταγγελία του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Εισαγγελέα, σε μια περίοδο που οι ιδιώτες φυσικοθεραπευτές δίνουν αγώνα επιβίωσης και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου καταρρέουν σωματικά και οικονομικά, κάποιοι έχουν στήσει πάρτι αθέμιτης κερδοσκοπίας, εξαναγκάζοντας τους φορολογούμενους πολίτες να πληρώνουν παράνομες υπηρεσίες μέσα στο ίδιο το δημόσιο Νοσοκομείο της Ρόδου, χωρίς έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, χωρίς διασφαλισμένη ποιότητα ή ακόμα και ένδειξη παροχής της υπηρεσίας, απροκάλυπτα και με θράσος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: