Παρά τις αντιδράσεις των γιατρών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ που πλέον ανήκουν στους κόλπους του ΠΕΔΥ.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, διαδικασία που θα πρέπει να έχιε ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Ήδη παρά το εκλογικό...περιβάλλον και οι φήμες περί γενικών βουλευτικών εκλογών και ανασχηματισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εντολή να ξεκινήσει ταχύτατα η διαδικασία.
Ήδη ξεκινά η σύσταση των Συμβουλίων που θα κάνουν την αξιολόγηση, με διακριτικότητα ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.
Αγκάθι παραμένει το θέμα των γιατρών που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ έπειτα από δικαστική απόφαση και με τη θέση και το μισθό που είχαν πριν. Επίσης άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με όσους εργάζονται κανονικά στα πολυιατρεία αλλά δεν είχαν κάνει αίτηση για να μπουν στο ΠΕΔΥ και παρ αυτά έπειτα από προσφυγή στη δικαιοσύνη επέστρεψαν στο σύστημα.
Πάντως τα Συμβούλια που πιάνουν σύντομα δουλειά, θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό.
Στο πλαίσιο αυτό τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων.
Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου