Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ

Κύριε Καθηγητά

Δεν είναι μόνο το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που έχει πρόβλημα. Όλο το νοσοκομείο έχει πρόβλημα και ειδικότερα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης και το Τμήμα μένει ακάλυπτο από παθολόγους και χειρουργούς;

Πολλές φορές στο παρελθόν σας επέστησα την προσοχή για το ΤΕΠ αλλά εις μάτην. Εκείνη την εποχή αλλά και σήμερα βλέπω ότι προτεραιότητα έχει το Αιμοδυναμικό για σας. Ίσως και λόγω ειδικότητας. Αν δεν στελεχωθεί το ΤΕΠ το οποίο καλύπτει τις βασικές ανάγκες περίθαλψης μεγάλης γκάμας περιστατικών, από τον εμφραγματία και τον πολυτραυματία μέχρι τον ψυχιατρικό ασθενή αλλά και πλήθος περιστατικών πρωτοβάθμιας φροντίδας που καταφεύγουν στο Τμήμα γιατί απλά δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε, δεν πρόκειται ούτε το Αιμοδυναμικό να στεριώσει ούτε και κανένα άλλο τμήμα.

Για τον λόγο αυτό αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε το νοσοκομείο της Ρόδου στείλτε γιατρούς. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 παθολόγους αποκλειστικά για το ΤΕΠ και 2 ακόμη Παθολόγους για τις Παθολογικές Κλινικές. Επίσης χρειαζόμαστε 2 χειρουργούς ακόμη για το ΤΕΠ. Επίσης χρειαζόμαστε ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό, να έχουμε ακόμη μια νοσηλεύτρια ή νοσηλευτή σε κάθε βάρδια όπως επίσης και ένα διοικητικό υπάλληλο σε κάθε βάρδια για να λειτουργήσουμε το τμήμα διαλογής και την γραμματεία του ΤΕΠ για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο.

Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε, αυτά πρέπει να ζητήσετε.

Και την επόμενη φορά που θα έρθετε στη Ρόδο σας προσκαλώ να επισκεφθείτε το ΤΕΠ και να δείτε από κοντά την κατάσταση.

Και σαν καρδιολόγος που είστε θυμηθείτε ότι εμείς που δουλεύουμε στο ΤΕΠ είμαστε οι πρώτοι που βλέπουμε το έμφραγμα. Η επιβίωση αυτών των ασθενών κυρίως εξαρτάται από την έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Αν δεν υπάρχει καλά στελεχωμένο ΤΕΠ με εκπαιδευμένο προσωπικό οι ασθενείς αυτοί μπορεί και να μην φτάσουν ποτέ στο Cath Lab.

Με αγανάκτηση και αίσθημα ντροπής για την κατάντια του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετώ

Γερασκλής Αντώνιος

Διευθυντής ΤΕΠ Γ.Ν Ρόδου

Παθολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: