Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πώς θα γίνει η τοποθέτηση διοικητών στα νοσοκομεία «Προτεραιότητα» τα νοσοκομεία των νησιών

1.500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 144 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Σταδιακά θα ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης των νέων διοικητών στα νοσοκομεία,
με προτεραιότητα στα νησιά, και όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Υγείας, που μίλησαν στην ιστοσελίδα www.praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους περίπου σε δύο μήνες.

Μετά τα νησιά θα ακολουθήσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τα μεγάλα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου οι διορισμοί θα γίνονται εναλλάξ.
Το πρώτο ξεκαθάρισμα των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί έχει γίνει, και περίπου 200 έχουν ακυρωθεί, είτε γιατί οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα, είτε γιατί είχαν γίνει λάθη στη συμπλήρωση της αίτησης. Έχουν απομείνει περίπου 1.500 αιτήσεις για αξιολόγηση, προκειμένου να καλυφθούν οι 144 κενές θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει κατηγοριοποίηση και διαλογή ανά νοσοκομείο, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις, για να προχωρήσουν στην τρίτη φάση που είναι η προσωπική συνέντευξη από την Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ. Κάθε υποψήφιος είχε δικαίωμα να δηλώσει το ενδιαφέρον του σε τρία νοσοκομεία μίας ή δύο Υγειονομικών Περιφερειών.
Από το πόσες αιτήσεις θα περάσουν στο στάδιο της συνέντευξης, εξαρτάται και ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας.
Εκτός από τα τυπικά προσόντα, μέσα από τη συνέντευξη τα μέλη της Επιτροπής θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πληροφορίες για την προσωπικότητα και τις δεξιότητες του υποψηφίου που απατούνται για τη θέση.
Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
Προσόντα τα οποία θα συνεκτιμηθούν από την Επιτροπή για την επιλογή του υποψηφίου είναι διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά, τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού, εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας, τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ που αποδεικνύεται από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή σχετικό πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2.
Επιπλέον θα συνεκτιμηθούν η προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον, η επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από θέσεις που υπηρέτησαν οι υποψήφιοι, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή τους, τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες, η προσωπικότητα και εκτίμηση δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και η οποία θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης, κοινωνικό έργο το οποίο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: