Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Πρεμιέρα Πλεύρη: Με τροπολογία δίνει σε ιδιώτες, εξετάσεις, υπηρεσίες και ασθενοφόρα του ΕΣΥ

 Πρεμιέρα Πλεύρη: Με τροπολογία δίνει σε ιδιώτες, εξετάσεις, υπηρεσίες και ασθενοφόρα του ΕΣΥ

Τροπολογία για τα κενά που θα προκύψουν από την αναστολή καθηκόντων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Υγείας (κλικ εδώ).

Με την τροπολογία η κυβέρνηση δίνει δυνατότητα να καλυφθούν θέσεις από ιδιωτικές εταιρείες, ειδικά σε ότι αφορά υπηρεσίες διοίκησης, καθαριότητας, σίτισης, τακτικών εξωτερικών ιατρείων, λογιστηρίου, κ.α.

Η τροπολογία δίνει επιπλέον δυνατότητα να εκχωρούνται και οι εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, παρότι υπήρχε η δυνατότητα να ανατεθούν σε δημόσιες μονάδες όπως του ΕΚΠΑ, του ΕΚΕΑ ή της Ακαδημίας, ενώ ακόμη και οι διακομιδές με ασθενοφόρα θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ.

Με την τροπολογία επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι, αντί μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει το ΕΣΥ στους ιδιώτες και αφορμές όπως αυτή των λίγων ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι απλώς προσχήματα.

Εν τω μεταξύ, μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω και δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, σπάζοντας τη σκληρή γραμμή που μέχρι χτες τηρούσαν τα κυβερνητικά στελέχη. Με δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας ο Θ. Πλεύρης αναφέρει πως κατατίθεται σχετική τροπολογία, τονίζοντας παράλληλα πως αυτό συνιστά απόδειξη της μη “τιμωρητικής” διάθεσης της κυβέρνησης.

Πολύ συναινετικός άνθρωπος ο κ. Πλεύρης! Μετά το Άουσβιτς, αποκηρύσσει τώρα και τις τιμωρίες για τα εμβόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: