Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Από ygeianet.gr.....

 Κομπορρημονούσε η κυβέρνηση πως άνοιξε εκατοντάδες νέες ΜΕΘ, άλλες εξ ιδίων και άλλες με δωρεές.

Και ήρθε η Γιάννα Αγγελοπούλου να κονιορτοποιήσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Οι 18 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 21» τον Απρίλιο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, τις οποίες μάλιστα εγκαινίασε αυτοπροσώπως ο κ. Μητσοτάκης, μένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ το Νοσοκομείο πιέζεται αφόρητα από έλλειψη κλινών.

Δικαιολογημένα λοιπόν η κ Αγγελοπούλου δήλωσε δημοσίως «σοκάρομαι, εκπλήσσομαι και λυπάμαι για τις 18 ανενεργές κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου».

Τα κυβερνητικά κατορθώματα δεν περιορίζονται μόνο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Στο Νοσοκομείο Ρόδου, λόγω των αναστολών εργασίας, έμειναν μόνον τρείς γιατροί στη ΜΕΘ και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον εφημεριακό φόρτο, ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όλοι οι γιατροί προτίθενται να παραιτηθούν αδυνατώντας να υπομείνουν το φόρτωμα με επιπλέον καθήκοντα, λες και είναι λίγα αυτά που ήδη έχουν.

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός επέλεξε ως υπουργό Υγείας μια προσωπικότητα με εμπειρία και διεθνή ακτινοβολία. Οι ασθενείς μπορούν πλέον να επαναπαύονται πως τέτοια ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τον αλγόριθμο που δοκιμάστηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και προσφυγικούς καταυλισμούς, αποδίδοντας έξοχα αποτελέσματα.

 Arbeit macht frei..

Δεν υπάρχουν σχόλια: